Hirdetés

Így kapcsolhatod be az iPhone automata sötét módját



|

Ha nem akarsz minden egyes alkalommal a menük mélyén turkálni, elég egyszer beállítani az automatikus váltást.

Hirdetés

Manapság az operációs rendszerek és appok egyik leggyakoribb újítása a sötét mód. Bár elsőre apróságnak hangzik az új funkció, nem véletlen, hogy egyre-másra engedélyezik mindenfelé. Egyrészt egy csomó helyzetben könnyebben kezelhető és esztétikusabb (éjszaka nem veri ki a szemünket az autóban a navigáció fehér háttere, és az elalvás előtti utolsó e-mail ellenőrzéskor sem éri sokkhatás az agyunkat), másrészt egészségesebb is a csupa vibráló, éles szín és fény helyett visszafogottabb felületeket nézni, miután odakint is elsötétül minden.

Hirdetés

Az iOS 13-ban is megjelent a sötét üzemmód, amelyet persze lehet alkalmanként is ki-be kapcsolgatni, de azért az emberek többségének valószínűleg van annál jobb dolga is, hogy minden reggel és este a menüben bogarásszon (ugyanis egyszerűbb kapcsolót nem kapott a sötét mód). Szerencsére van egy olyan megoldás is, amihez szintén bele kell másznunk a beállítások menüjébe, de csak egyszer.

Ha ugyanis bekapcsoljuk azt a funkciót, miszerint a nappali-éjszakai ciklusnak megfelelően automatikusan váltson a rendszer a világos és sötét megjelenítés között, többé nem kell törődnünk azzal, hogy mi magunk tappantgatunk a grafikai környezet átállításáért. Viszont az iOS 13 első telepítése, illetve az alapértelmezésben iOS 13-mal érkező új telefonok első indítása után nem ajánlja fel a rendszer ezt a beállítást, szóval nézzük, mit kell tennünk!

Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy az eszközön már az iOS 13 (vagy későbbi) rendszer fut. Ezt a beállítások között az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban nézhetjük meg iPhone 6S-től és iPad Air 2-től kezdve felfelé.

Ha ez megvan, a Beállítások appban keressük meg a Kijelző és fényerő menüpontot, majd tappantsunk rá egy izmosat. Itt a Megjelenés szakaszban engedélyezzük az Automatikus sort, majd alatta a Beállítások sornál válasszuk ki a Világos naplementéig opciót. Emellett azt is megtehetjük, hogy nem bízzuk magunkat a külső adatokra, így megadhatunk saját időintervallumot is, például azt, hogy reggel 6 és este 8 között maradjon a világos mód, és ezután kapcsoljon automatikusan a sötétre a rendszer.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.