Hirdetés

Mégsem minden iPhone kap új iOS frissítést, amire ígérték



|

Tavaly még arról volt szó, hogy minden iOS 11-et futtató Apple-mobil megkapja az idei iOS 13 frissítést. Most azonban úgy tűnik, mégis többen kimaradnak a szórásból.

Hirdetés

A 2018-as Apple fejlesztői konferencia, a WWDC egyik nagy csinnadrattával elhangzó bejelentése volt, hogy az iOS azért is jobb az Androidnál, mert szinte minden használatban lévő készülékük frissül a legújabb rendszerverzióra. Ezt azzal támasztották alá, hogy megígérték: 2019-ben minden olyan iPhone, amelyen addigra iOS 11 fut, megkapja a legfrissebb rendszert, az iOS 13-at.

Hirdetés

Most azonban egy almás mobilokra specializálódott francia weboldal, a bennfentesnek számító iphonesoft.fr szerint mégis szűkítettek a frissíthető típusok körén. Szerintük ugyanis pár olyan készülék kimarad az idei frissítésből, amelyekre a tavalyi bejelentés alapján még várható lett volna.

A francia oldal szerint az iOS 13 nem telepíthető az iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekre, de az iPad Air első generációja és az iPad Mini első és második sorozata sem kap az idén startoló iOS változatból.

Persze már állítólag a magyarázat is megvan erre. Míg ugyanis a tavalyi iOS 12 leginkább a teljesítményt érintő változásokat hozott, az idén érkező iOS 13-ban a fókusz inkább a kinézetre, a felhasználói felületre és a működés esztétikai elemeire helyezi a hangsúlyt, márpedig a régebbi készülékek kijelzőjének mérete és felbontása esetenként nem alkalmas arra, hogy a legújabb változtatásokat megjelenítse.

Persze mindez egyelőre csak egyetlen forrás híre, szóval lehet reménykedni a régebbi Apple eszközök tulajdonosainak is abban, hogy három héten belül valami kedvezőbb hírt kapnak. Az idei WWDC június 3-án kezdődik, és a hagyományok szerint ekkor mutatják majd be az iOS 13-at is, szóval legkésőbb akkor kiderül minden.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.