Hirdetés

iPhone-ok feltörésére szakosodott bandát csíptek nyakon a rendőrök



|

A brazil hatóságoknak sikerült elkapniuk négy férfit, de valószínűleg még több, hasonló tevékenységet végző bűnöző lehet az ország legnépesebb városában.

Hirdetés

Több alkalommal is érkeztek bejelentések Brazíliában olyan illetőkről, akik feltörték mások iPhone-jait, hogy aztán banki adatokhoz férhessenek hozzá, ám a jelek szerint időközben a São Pauló-i állami rendőrségnek sikerült elkapnia néhányat közülük. Egy brazil újság, a Folha de S.Paulo szerint négy férfit tartóztattak le, akik egy banda tagjaiként főként iPhone-ok feltörése és a banki adatok megszerzése után ellopták az emberek pénzét.

Hirdetés

A hírek szerint az elfogott banda az egyik leghíresebb ilyen csapat, és São Paulo belvárosában tevékenykedtek. A tagok a különböző biztonsági réseket kihasználva törhették fel az okostelefonokat, de egy spéci szoftver segítségével még a Face ID-t, a Touch ID-t, és az alfanumerikus jelszavakat is könnyedén kijátszották.

Roberto Monteiro rendőrfönök szerint a deep weben vásárolt szoftverrel a banda simán kinyerhette az emberek adatait az eszközökből.

"Attól a pillanatól kezdve, hogy sikerül feltörni a telefonokat, a banda kiértékeli, mi van bennük. Ha az emberek rendelkeznek bankfióki adatokkal, akkor egy másik szoftverrel kinyeri azokat, majd megkezdi a pénzük ellopását."

- részletezte a bűnözők módszerét Monteiro.

Több mint 80 rendőr, autókkal és különleges alakulatokkal kiegészülve sikeresen bejutott egy olyan épületbe, ahol állítólag sor került az eltulajdonított iPhone-ok feltörésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.