Hirdetés

Kiderült, milyen hardvert kapott az új iPhone SE



|

Az Apple sosem veri nagydobra, pontosan mit és mennyit épít bele aktuális telefonjaiba, de a jelek szerint a legfrissebb készülék nincs épp túltöltve izommal.

Hirdetés

Tény, hogy manapság sokak számára már nem az ad el valamilyen műszaki eszközt, hogy részletesen felsorolják, milyen komponensekből épül fel. Főleg így van ez az Apple esetében, amely az iPhone-ok és iPadek bemutatásakor szinte szót sem ejt a készülékek hardveres részleteiről. Megkapjuk az aktuális rendszerchip fantázianevét és néhány fontosabb adatot, de az már sehol sem jelenik meg, mennyi RAM került a burkolat alá, vagy pontosan milyen kapacitású az akku.

Hirdetés

Ezt többek között azért sem reklámozza különösen az Apple, mert az iPhone-ok hardvere több téren is alulmarad például a kortárs androidos csúcskészülékek izomzata mellett. Amikor pedig ilyen jellegű kérdéseket kapnak, az Apple vezetői és szóvivői általában azzal veszik el a dolog élét, hogy nem gigabájtok és milliamperórák versenyébe akarnak beszállni, hanem a mobilok használati élménye fontos, amit a kevésbé erőforrás-éhes iOS miatt sokkal visszafogottabb alkatrészekből is meg lehet oldani.

Ennek ellenére az például elég nagyot csattant, amikor az egyik kínai mobilszolgáltató oldalára felkerült az iPhone SE nemrég bejelentett új változata, és a telefon specifikációi között olyan részleteket is közöltek, ami az Apple eddigi kommunikációjában nem szerepelt. Az infó pedig szinte biztosan valós, hiszen a China Telecom nem épp egy sarki bodegában üzemeltetett, kéz alatti mobilokat áruló cégecske, hanem hivatalos Apple partner.

Az A13 rendszerchipet eddig is tudtuk, de kiderült, hogy a "jóárasított" almás mobilban mindössze 3GB RAM dolgozik, és az akku kapacitása mindössze 1821 mAh.

Memóriából egyébként a jelenlegi Apple csúcsmodellben sincs sokkal több, az iPhone 11 Pro is csak 4 gigabájttal gazdálkodik, míg egy prémium kategóriás androidos készülékben 8-12GB az általános, de még a középkategóriás modellek is 6GB környékét használnak. Az iPhone 11 Pro akkumulátora 3046 mAh kapacitású, ami szintén épphogy eléri az androidos csúcsmobilok alsó határát, az iPhone SE 2000 mAh alatti áramforrása viszont tényleg nagyon kevésnek tűnik.

Persze azért tényleg adjuk meg, hogy az iOS mind hardveres erőforrások, mind pedig akku-terhelés tekintetében kevesebbel is megelégszik, de az biztos, hogy ezek az adatok tovább szítják majd az új iPhone kritikusainak ellenérzéseit. Ennek fényében, ha még nem tetted, szavazz, hogy az iPhone SE ellenzőinek vagy rajongóinak táborába tartozol-e!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.