Hirdetés

Irányított hangszórókkal kísérletezik a Samsung titkos laborja



|

A Samsung C-Lab az idei CES-re is elviszi a legújabb kísérleti érdekességeit.

Hirdetés

A Samsung C-Lab programja gyakorlatilag egy inkubátor olyan projektek számára, amelyek a Samsung dolgozóitól származnak, és rendszerint nem hétköznapiak. Az elmúlt években AR-szemüveget, aktivitáskövető eszközt és az ujjainkat headsetté varázsoló órát is mutatott már ez a titkos részleg. 

Hirdetés

A Samsung a 2018-as CES-re újabb C-Lab-projekteket visz magával. Ezúttal ezek között lesz egy hordozható, irányított hangszóró is. 

Az S-Ray névre keresztelt rendszer alapvetően apró irányított hangszórót jelent, ami fülhallgató helyett használható. A segítségével nem zavarunk majd másokat, és ráadásul a környezetben lévő hangoktól sem zárjuk el magunkat. A zene számunkra mégis hallgató marad. 

A legtöbb hangszóró minden irányba szétszórja a hangot, az irányított modellek azonban célzott sugárban továbbítják azt, amely csak akadálynak (nekünk) ütközve lesz hallható. 

Az idei projektek között lesz a GoBreath rendszer is, ami a légzésgyakorlatok végrehajtását segíti, továbbá a Relúmĭno okosszemüveg, ami a könnyebb olvasást és látást segítené. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.