Hirdetés

Iskolai mészárlásról posztolt egy diáklány, meglátogatták a rendőrség kommandósai



|

Nem akart kockáztatni, komolyan vette a szlovák rendőrség az érettségi előtt álló lány bejegyzését.

Hirdetés

Alighanem rendesen meglepődhetett az a pöstyéni diáklány, akit otthonában keresett fel a szlovák rendőrség különleges egysége, azt követően, hogy a Nagyszombat melletti település középiskolájának tanulója iskolai mészárlásról posztolt a közösségi oldalán.

A rendőrség szóvivője, Mária Linkešová elmondta, hogy nem akarták félvállról venni az esetet, ezért jelentek meg a lány lakcímén, aki beismerte tettét, ám azt állította, hogy csak viccnek szánta a bejegyzést, amelyben az állt, hogy 21 halálos áldozattal járó lövöldözés volt a középiskolában. Mint kiderült, ő maga épp a szóban forgó tanintézményben fog érettségizni hétfőn.

Hirdetés

A rendőrség értesítette az esetről az iskolát, a lányt pedig (és úgy általában a szlovákiai kamaszokat) figyelmeztették, hogy a közösségi oldalon megosztott tartalmakért és bejegyzésekért mindenki büntetőjogi felelősséget visel. A pánikkeltésre alkalmas információ megosztása miatt, mindegy, hogy álhír vagy valóság, a rendőrség rémhírterjesztésre hivatkozva eljárást indíthat, ha veszélyesnek ítéli a helyzetet. Ezt a hatályos törvények alapján akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik - írja a Paraméter.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.