Hirdetés

Ismét akcióba lendült a Nemzeti Konzultációkat kitöltő NERbot algoritmus



|

Ezúttal a Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay petíciót vette célba a program.

Hirdetés

Újabb fejezettel bővült az először 2020 őszén felbukkant NERbot története, melyet eredeti megalkotója, egy 40 éves hobbiprogramozó azért hozott létre, hogy demonstrálja a járványügyi Nemzeti Konzultáció online felületének sérülékenységét.

Az algoritmus másodpercek alatt képes hamis adatokkal kitölteni és beküldeni a kérdőíveket, júliusban pedig Tomanovics Gergely civil aktivista elkészítette a 2.0-s változatát, amit a "járvány utáni életről" szóló Nemzeti Konzultációra eresztett rá, órákon át gyártva az érvényesített űrlapokat. Tomanovics most ismét munkába állította a botot, ezúttal a Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay! petíció apropóján.

Hirdetés

Ahogy az alábbi videón is látható, a NERbot ezzel a feladattal is hatékonyan megbirkózik, mindössze pár másodperc kell neki az 5 adatot (név, e-mail cím, életkor, irányítószám, telefonszám) igénylő petíció kitöltéséhez.

Az aktivista kommentárja szerint a Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay! kampány védelme még a Nemzeti Konzultációkénál is gyengébb, mivel nem csak a CAPTCHA-rendszer hiányzik belőle, de az e-mail címek hitelességét sem ellenőrzi, így még ezek elkészítésével sem kell vesződni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.