Hirdetés

Ismét azzal vádolják a TikTokot, hogy a kelleténél több adatot gyűjt gyerekekről



|

Most az Egyesült Királyságban kell felelnie a cégnek.

Hirdetés

Nem először merül fel, hogy a TikTok a működéséhez szükségtelen adatokat gyűjt felhasználóiról, ami eleve problémás, de úgy meg pláne, hogy a szolgálatást rengeteg fiatalkorú használja. A gyermekvédelemben is dolgozó Anne Longfield jogi úton, több millió EU-s és Egyesült Királyságbeli gyermek nevében támadja a szolgáltatás mögött álló ByteDance-t, és ha nyer, a cég kénytelen lesz több ezer angol fontnyi kártérítést kifizetni.

BBC jelentése alapján az ügyvédek azzal vádolják a vállalatot, hogy a TikTokon keresztül, figyelmeztetés nélkül olyan információkat gyűjt gyerekekről, mint a mobilszámuk, videóik, pontos helyzetük, biometrikus adataik.

Hirdetés

A TikTok egyik szóvivője erre azt válaszolta, a biztonság és a személyes adatok védelme elsődleges számukra, és szabályzatok, folyamatok, valamint technológiák segítségével gondoskodnak minden felhasználójuk biztonságáról, különösen a tinédzserekéről. A cég a vádakat alaptalannak tartja, és meg fogja védeni az igazát a bíróságon.

Az Egyesült Államokban korábban 5,7 millió dollárra büntették a ByteDance-et, mert nem megfelelően kezelte gyermekek adatait, és a koreai hatóságok is hasonló okból vágták meg. A vád tehát nem teljesen alaptalan, de meglátjuk, mi lesz a vége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.