Hirdetés

Ismét drágul a Teslák önvezető üzemmódja, ami amúgy nem is önvezető



|

Teljes önvezetés továbbra sincs, áremelés viszont van.

Hirdetés

Elon Musk évek óta húzogatja a mézesmadzagot a Tesla-vásárlók orra előtt a teljes önvezetést illetően, ám az erről gondoskodó FSD, vagyis Full Self Driving rendszer a neve ellenére jelenleg csupán a második szintet teljesíti az 5 fokozatú skálán, azaz csupán részlegesen tekinthető automatizáltnak.

Ráadásul még ezért is vaskos felárat kell fizetni, az alapfelszereltség részeként ugyanis mindössze az egyszerűbb Autopilot rendszer jár az ügyfeleknek. Az egyenlőre bétaként kínált FSD az Egyesült Államokban most 10 ezer dollárba, vagy havi 200 dollárba kerül, ami már eleve jelentősen meghaladja a funkció 2020-as bevezetésekor megszabott 8 ezer dolláros összeget, most viszont újabb drágulás következik.

Hirdetés

Ezt nemrég maga Elon Musk jelentette be hol máshol, mint a Twitteren. A cégalapító-vezérigazgató posztjai szerint január 17-től újabb 2000 dollárral lesz magasabb a ceh, ami az előfizetési díjak emelkedését is magával vonja. A közleményből az is kiderül, hogy a késznek ítélt változathoz közeledve az FSD egyre drágább lesz, a jelenlegi áremelés viszont csak az Egyesült Államokban érvényes.

Az utóbbi persze nem nagy engedmény, hiszen az USA-n kívül még csupán Kanadában érhető el az FSD, Musk egy korábbi nyilatkozata alapján pedig nem is lesz széles körű nemzetközi rajt, amíg a szolgáltatás nem kerül ki a béta állapotból.

Az Egyesült Államokban modelltől függően 45-130 ezer dollárt kérnek egy új Tesláért, erre jön rá az FSD jelenleg még 10 ezer dolláros extrája. Az autók teljes árához mérve tehát a 2000 dolláros emelés nem olyan hatalmas összeg, de nagy kérdés, hogy hol áll majd meg a drágulás, mire a Tesla mérnökei ráütik a funkcióra a kész-plecsnit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.