Hirdetés

Ismét életet mentett az Apple Watch



|

A viselhető eszközök, különösen az okosórák a temérdek kényelmi funkció mellett olykor az utolsó reményt jelenthetik a felhasználóknak.

Hirdetés

Számtalan olyan történet kering a világhálón, amelyben felhasználók arról számolnak be, miként segített, könnyített az életükön az okosóra, amit nap mint nap viselnek. Amióta pedig a tudatos egészséges életmódra próbálnak rávenni minket ezek az eszközök, többen kisebb-nagyobb eredményekről, sikerekről számolnak be; avagy rászoktatja őket az óra arra, hogy napi szinten sétáljanak egy kellemeset, vagy épp arra figyeljenek, hogy munka közben tartsanak egy kis egészségügyi szünetet.

Az Apple és a többi gyártó számára is világossá vált, hogy az okostelefonok ebben a szerepkörben egyszerűen nem elég komfortosak és praktikusak, ezért az órákban generációról generációra jelennek meg azok a funkciók, amik akár pillanatok alatt képesek átsegíteni minket egy adott helyzeten.

Hirdetés

Ez történt William Rogerssel is, aki egy teljesen átlagos életet él a new hampshire-i Somersworthben, és az Apple Watch eszközt használók azon népes táborába tartozik, akiknek egyszerűen megtetszett a termék, ami a sportra hangolt szabadidős tevékenységeihez is remekül illeszkedik. Arra azonban vélhetően nem gondolt, hogy egyszer olyan szituációba fog kerülni, ahol az óra lesz az egyetlen segítsége.

A helyi közösségben jégkorcsolya oktatóként számontartott Williammel pont azt fordult elő, amire talán ő sem gondolt, hogy egyszer megtörténhet; beszakadt alatta a jég az egyik alkalommal. Az ilyen esetekben viszonylag rövid idő alatt kell apróbb, de annál fontosabb döntéseket hoznia az embernek, és pánik helyett megtalálnia a kiutat az adott helyzetből. A helyi televíziós társaság riportja szerint tetézte a bajt, hogy senki más nem volt még a környéken sem, ezért egészen kicsi volt az esély arra, hogy az egyén saját erejéből kiszabadul a jéghideg vízből.

Manuálisan vagy a Siri segítségével indíthatunk vészhívást

William esetében az Apple Watch hozta el a megmentő megoldást, az óra szoftvere ugyanis alkalmas vészhívások lebonyolítására az adott ország/régió segélyhívószámának tárcsázásával. Ez lett végül az egyetlen, de annál fontosabb momentum a megmeneküléshez, a helyi tűzoltók percek múlva kiérkeztek a helyszínre, és kiszabadították.

Aki rendelkezik hasonló órával (mindegy a gyártó és a platform), nézze át a biztonsági a funkciókat, és ellenőrizze a beállításokat. Egészen váratlan pillanatokban jöhet jól egy ilyen funkció, ami akár, ahogy azt a fenti példa is mutatja, életmentő lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.