Hirdetés

Ismét fura kamerás autók lepik el Magyarország útjait



|

Több hónapon keresztül találkozhatunk majd a jellegzetes járművekkel.

Hirdetés

Tavasszal feléled a természet, kizöldülnek a fák, megérkeznek a költöző madarak és újra megjelennek az utakon a Google Street View autói - írja a Telex.

A portál információi szerint a Google Térkép szolgáltatásában elérhető Utcakép funkció képanyagát előállító járművek az előttünk álló hónapokban a következő településeken lehet majd összefutni: Sopron, Szekszárd, Mezőtúr, Szentes, Tapolca, Karcag, Baja, Miskolc.

A látványos megjelenésű Opel Astrák nyárig járják majd az ország útjait (Fotó: Google)
A látványos megjelenésű Opel Astrák nyárig járják majd az ország útjait (Fotó: Google)

A jellegzetes festésű Opel Astrákat arról is fel lehet majd ismerni, hogy egy jókora állványt szereltek a tetejükre, amely a panorámaképet készítő kamerát tartja. Az idei országjárás célja, hogy frissüljenek az említett városok, illetve az azokat összekötő utak utcaképei.

Hirdetés

Az Utcakép szolgáltatás nálunk 2013 óta érhető el. A Google Utcakép segítségével egyébként olyan helyek is bejárhatóak virtuálisan, ahová autóval nem is lehet behajtani, ilyen például a szegedi Dóm vagy a Börzsöny is. A hasonló helyeken gyalogosok viszik a speciális kamerákat, de van kerékpáros munkatársuk is.

A készülő képeken - ahogy eddig is - kitakarják majd az emberek arcát és az autók rendszámát, de aki további részleteket is szeretne titkosíttatni, annak a Google-nél kell kezdeményeznie ezt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.