Hirdetés

Ismét gondot okoznak az iPhone 14 téves baleseti riasztásai



|

Az egész világon gondot jelent a hatóságoknak az iPhone 14 ütközésérzékelési funkciója.

Hirdetés

A tavaly ősszel piacra dobott iPhone 14-széria egyik legnagyobb újdonsága a Pro- és alapmodellekben egyaránt elérhető ütközésészlelés, amely automatikusan leadja a segélyhívást, ha a tulajdonos balesetet szenved, és nem reagál a készülék képernyőjén felvillanó figyelmeztetésre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az amerikai hatóságoknak meggyűlik a bajuk a funkcióval, az almás mobilok ugyanis nemcsak az éles vészhelyzetekben, de a vidámparki hullámvasutazástól és a síeléssel járó mozdulatoktól is beriasztanak. Most pedig kiderült, hogy Japánban is komoly fejtörést okoz a probléma.

Hirdetés

A The Japan News beszámolója szerint ugyanis a helyi síparadicsomok környékén tevékenykedő tűzoltókat is rengeteg indokolatlan vészhívással zargatja az iPhone 14-széria: a Nagano prefektúra 5 települését felügyelő Kita-Alps Nagano tűzoltóság december 16. és január 23. között 134 téves riasztást kapott, míg a Gifu prefektúrában található Gujo város tűzoltósága január 1. és 23. között 135-öt.

Ez pedig komoly probléma, mivel az ilyen hívások feldolgozása is erőforrásokat köt le, elvonva a figyelmet tényleges vészhelyzetekről. A Kita-Alps Nagato egyik tűzoltója ugyanakkor még ennek ellenére is úgy nyilatkozott, hogy nem kérhetik az ütközésérzékelés kikapcsolását, mivel az hathatós segítséget jelent, amikor tényleg megtörténik a baj.

A felesleges kiszállások számát csökkentendő Gujo város tűzoltósága első körben csak visszahívást kezdeményez, amennyiben senki nem szól bele a telefonba. A hatóság most jobb híján arra kéri az iPhone 14-et használó síelőket, hogy ilyenkor minden esetben válaszoljanak a hívásra, és tudassák a diszpécserrel, hogy téves riasztás történt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.