Hirdetés

Ismét szolgálatba állt a rendőrség robotkutyája



|

Digidogot veszélyes helyzetekben szeretnék bevetni.

Hirdetés

Nem sikerült túl jól a New York-i rendőrök kezdeményezése, amikor 2021-ben szolgálatba szerettek volna állítani egy Spot típusú robotkutyát, amely Digidog néven indult volna járőrözni a metropolisz utcáin - írja az Engadget.

Két éve áprilisban azért kellett visszahívni a robotot az utcákról, mert többen a kormányzati megfigyelés eszközét látták a Digidogban, míg mások amiatt aggódtak, hogy rossz üzenetet küldhet, ha a robotkutyát uszítják rá a New Yorkban élőkre.

Hirdetés

Örülök, hogy Digidogot kivonták a forgalomból, mert ijesztő, elidegeníti az embereket és rossz üzenetet küld a város lakóinak

- értékelte a helyzetet akkor Bill de Blasio, New York főpolgármestere.

Azóta azonban új polgármester, Eric Adams vezeti a várost, aki abszolút rendpárti, ezért most úgy döntött, hogy Digidog visszatérhet, hogy különösen veszélyes szituációkban nyújtson segítséget a rendőröknek.

A New York-i rendőrség összesen 750 000 dollárt, azaz csaknem 258 millió forintot költ majd két robotkutya beszerzésére, amelyeket például túszejtések, vagy más kritikus szituációk során vetnének be.

Úgy vélem, hogy a technológia itt van, ezért nem szabad félnünk tőle. Egy pár hangoskodó ember ellenezte, ezért korábban meghátráltunk, én viszont nem így működök, én azt nézem, hogy mi a legjobb a városnak

- mutatott rá Eric Adams.

A Boston Dynamics által kifejlesztett robotkutyát korábban például arra használták a rendőrö9k, hogy információkat gyűjtsenek egy fegyveresről, aki elbarikádozta magát az épületben, egy másik alkalommal pedig egy betöréses rablás során küldték be egy házba, hogy a kint lévő rendőrök láthassák, hogy mi történik odabent. A robotkutyát katonai feladatokra bevetette a francia hadsereg is, akkor főként felderítő szerepet kapott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.