Hirdetés

Ismét zöld utat ad a meztelenségnek a Tumblr



|

A közösségi oldal évekig háborúzott a pucér tartalmakkal, most azonban tesz egy újabb próbát velük.

Hirdetés

A Tumblr idén februárban ünnepelte a 15. születésnapját, ám ez nem lehetett különösen felhőtlen, a közösségi oldal ugyanis évek óta próbálja megtalálni a helyét a piacon, eleddig nem sok sikerrel.  

A 2007-ben megnyitott platform történetét ugyanis egy vaskos pornóbotrány határozta meg. A szolgáltatás sokáig abszolút zöld utat adott az explicit tartalmaknak, majd a rengeteg kritika hatására 2018-ban éles fordulatot hajtott végre, és egészen a mellbimbók tilalmáig terjedő szigort vezetett be, amivel viszont alaposan megtizedelte a felhasználói számát.

Hirdetés

Most pedig itt az újabb fordulat, a 2019 óta már a WordPress anyacége alá tartozó Tumblr ugyanis ismét tesz egy próbát a pucér kontenttel, ezúttal igyekezve kissé finomabban űzni a műfajt:

"Általában véve szívesen látjuk a meztelenséget és a másfajta, felnőtteknek szóló anyagokat. Nem azért vagyunk itt, hogy megítéljük a művészetedet, pusztán arra kérünk, hogy adj egy közösségi címkét az érett tartalmakhoz, hogy az emberek kiszűrhessék azt a falukról, ha úgy kívánják."

- áll a Tumblr nemrég frissített közösségi irányelveiben, amely ugyanakkor azt is rögzíti, hogy továbbra sem engedélyezettek a "szexuálisan explicit" vizuális ábrázolások és a "nemi szervekre fókuszáló tartalmak", vagyis a kemény pornográfiát a jövőben is szeretnék a kerítésen kívül tartani.

A kérdés, hogy ez milyen harcokat generál majd a moderálási oldalon, hiszen a Tumblr még a teljes pornóbant sem tudta ügyesen betartani, mivel az erkölcsökért felelős algoritmus sokszor az egyébként engedélyezett, meztelenséget tartalmazó művészeti alkotásokat is kiszórta, számos felhasználót kergetve el a platformról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.