Hirdetés

Iszonyú drágák lehetnek a Samsung microLED tévéi



|

Ha hihetünk a legújabb pletykának, akár egy kisebb lakás árát is elkérhetik a csúcsmodellért.

Hirdetés

Habár a legtöbb háztartásban még valószínűleg LCD-tévék gondoskodnak a szórakoztatásról, aki hajlandó zsebbe nyúlni, az akár a szebb színeket és jobb kontrasztot kínáló LED- és mini-LED technológiára is befizethet.

Az utóbbi különlegessége, hogy a normál LED-tévékénél ötödével kisebb LED-eket használ a képpontok megvilágításához, nagyban javítva ezzel a látvány minőségét. Ez azonban még nem az út vége, a következő lépcsőfok a microLED, amelyben már századakkora LED-ek teljesítenek szolgálatot. A microLED nagy előnye a teljes modularitás, így gyakorlatilag a végtelen átmérő lehetősége, mivel ez a technológia semmilyen mértékű kávát sem igényel.

Hirdetés

A jelek szerint viszont ez még jó ideig csak a leggazdagabbak szórakozása lesz, a koreai The Elec értesülései szerint ugyanis iszonyú sok pénzt kóstálnak majd a Samsung idén érkező microLED-tévéi. A lap úgy tudja, hogy a 89 hüvelykes modell 80 ezer dollár (25,3 millió forint), a 110 hüvelykes csúcskivitel pedig 100 ezer dollár (31,6 millió forintos) körüli áron kerülhet a boltokba.

Ez pedig azt jelentené, hogy a microLED-szörnyetegekért 30-40-szeres szorzót kellene fizetni a QLED-es csúcsmodellekhez képest. Fontos azonban leszögezni, hogy ez nem hivatalos információ, a Samsung várhatóan csak a tévék március-április környékén esedékes rajtja előtt fedi majd fel az árazást.

De még ha tévednek is a koreai lap forrásai, arra senki sem számít, hogy a Samsung olcsón méri majd a microLED-es ajánlatait, hiszen az ipar abszolút csúcstechnológiájáról van szó, ami még hosszú évekre lehet attól, hogy a tömegtermékek szintjére is leszivárogjon, már ha megtörténik ez valaha egyáltalán. Nem véletlen, hogy a mainstream irányvonalat inkább a QD-OLED jelenti:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.