Hirdetés

IT területen szeretnél tanulni és dolgozni? Ez lehet a legjobb választás!



|

A BME VIK-en magas szintű képzésben részesülhetsz, és olyan értékes diplomát szerezhetsz, amivel a munkaerőpiacon is könnyen érvényesülsz majd.

Hirdetés

Továbbra is hatalmas az igény informatikai és elektronikai szakemberekre, külföldön és hazánkban egyaránt. Az IT szektorban nem nehéz elhelyezkedni és olyan fizetésért dolgozni, amiből kényelmesen, kompromisszumok nélkül élhetünk, ráadásul olyan tapasztalatokat szerezhetünk, melyekkel könnyedén helytállhatunk, bármerre is sodorjon minket az élet.

Persze nem lehet egy érettségivel beállítani, és azt mondani, hogy te már mindent tudsz: az egyetemi képzés nagyon fontos ahhoz, hogy versenyképes, naprakész tudással, és kellő szakmai alázattal lépj a munkaerőpiacra. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) rendre előkelő helyen szerepel a felsőoktatási rangsorokon, az itt diplomát szerző hallgatók iránt már egyetemi éveik alatt kapkodnak a cégek, és alapdiplomával 500-600 ezer forintos, míg mesterdiplomával több mint 700 ezer forintos kezdő fizetésre is számíthatnak. A kötelező alapozás mellett a VR, az AR, az MI, a kvantuminformatika és a dolgok internetével beszőtt Ipar 4.0 is jelen van az oktatásban. Fontos az is, hogy nem csak aktuális technológiai trendeket sajátíthatsz el, de képes leszel arra, hogy a fejlődő világban megtanulj tanulni, és a jövő megoldásainak elsajátítására is felkészítsd magad.

Hirdetés

Mit kínál a BME VIK?

A BME VIK-en a következő képzések választhatók:

  • Villamosmérnök BSc (akár német nyelven is választható),
  • Mérnökinformatikus BSc (akár német nyelven is választható),
  • Üzemmérnök-informatikus BProf,
  • Villamosmérnök MSc,
  • Mérnökinformatikus MSc,
  • Egészségügyi mérnök MSc,
  • Gazdaságinformatikus MSc,

továbbá előkészületben van az Űrmérnök MSc, valamint a Karon megtalálható két, PhD fokozatot adó doktori iskola, a Villamosmérnöki Tudományoké és az Informatikai Tudományoké. Az MSc után a PhD Duplex doktori tehetséggondozó programban résztvevő hallgatók 280.000 Ft ösztöndíjban részesülnek.

Az egyetemen megszerzett tudásnak köszönhetően a jövő gyárainak, elektronikai, energetikai megoldásainak, elektromos autók és repülők okos rendszereinek megalkotásában is részt vehetsz, vagy akár kisműholdakat is építhetsz.

Villamosmérnök: a hardver és szoftver határterületén

Ha értesz a kütyükhöz, érdekelnek az elektronikai megoldások és az informatika, emellett jól megy a fizika és a matematika, a villamosmérnöki képzés ideális lehet számodra. Ennek köszönhetően az elektronikai eszközök hardveres és szoftveres oldalát is alaposan megismerheted, követheted az újításokat, és amikor eljutsz a munkaerőpiacig, a legújabb technológiák sem lesznek ismeretlenek számodra. Megtudhatod, mi kell a beágyazott és irányító rendszerek működtetéséhez, hogyan működik a mikroelektronikai tervezés és gyártás (áramkörtervezés, chip, áramköri lemezek, gyártás és szolgáltatás menedzselése), mi a fenntartható villamos energetika titka, és hogyan épülnek fel az infokommunikációs rendszerek. Ha kíváncsi vagy arra, hogy "Mit csinál egy villamosmérnök?", akkor látogass el a kar ingyenes e-learning oktatási felületére, ahol játszva ismerkedhetsz a szakmával! 

Mérnökinformatikus: az IT világ formálói

Amennyiben rendelkezel az előző bekezdés elején felsorolt készségekkel, de a szoftver és a virtuális háttér jobban érdekel, mint a hardver, a mérnökinformatikusi pálya lehet számodra az optimális választás. Informatikai rendszerek tervezéséhez (architekturális és algoritmikus értelemben), szoftverfejlesztéshez (értve ezalatt a tesztelést, karbantartást, a modern felhasználói felületek tervezését és a dokumentálást is), infokommunikációhoz, továbbá a vállalati információs rendszerekhez kapcsolódó tudást és tanulási szemléletet szerezhetsz.

Üzemmérnök-informatikus: gyors elhelyezkedés, több gyakorlat

A harmadik opció az üzemmérnök-informatikusi képzés, ami ugyancsak a matekos-fizikás-infós diákok számára lehet jó választás, de ennél az elméleti oktatás kissé háttérbe szorul, a gyakorlati ismeretek nagyobb hangsúlyt kapnak. Ez hat félévből áll, az utolsó két félévben a vállalatokkal karöltve kooperatív képzésben tanulhatsz. Mindent megtudhatsz a szoftverfejlesztésről (kliens és háttéroldalon), a hálózat és biztonság specializáció elvégzésével az infokommunikációs hálózatokat ismerheted meg, de az adatalapú rendszerek és a tesztelés-üzemeltetés terén is számos értékes tudást szerezhetsz.

Többet szeretnél tudni?

Látogass el az Educatio kiállítás VIK standjára január 21-23. között, valamint nézz körül a BME VIK pályaválasztási oldalán és felvételi összefoglaló oldalán, hogy felelős döntést tudj hozni a jövőddel kapcsolatban! Kövesd a kar mindennapjait a hivatalos Facebook és az Instagram oldalakon!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.