Hirdetés

Modern retró a köbön: itt a Bluetooth kazettás walkman



|

Épp elnosztalgiáztunk az eredeti Sony Walkman 40. születésnapján, erre tessék, feltámad az egykori technológia, ráadásul nem is akárhogy.

Hirdetés

Úgy tűnik, a retródivat még a legfurcsább dolgokat is képes felszínre hozni a múltból. Ahogy a mai fiatalság felfedezi a Tisza cipőt, a Traubisodát és egy csomó olyan márkanevet, vagy épp technológiát, amik évtizedek óta legfeljebb történelmi színfoltnak számítanak, megint felbukkant valami a 80-as évekből. Nem sokkal azután, hogy 40. születésnapján megemlékeztünk a Sony első Walkman modelljéről, meglepve olvastuk, hogy egy NIMM Lab nevű cég Kickstarter kampányba kezdett, melynek tárgya nem más, mint... egy kazettás Walkman.

Hirdetés

Persze ők is gondolhatták, hogy ez így önmagában kissé messze áll a 2019-es kütyük világától, ezért szépen felturbózták az IT'S OK névre hallgató kis zenelejátszójukat, méghozzá Bluetooth 5.0 kompatibilitással. Igen, jól olvastátok, adott tehát egy analóg lejátszó, ami tényleg magnószalaggal működik, viszont a hagyományos jackdugós fülhallgatók mellett átkapcsolhatjuk olyan módba is, hogy Bluetooth fülessel, vezeték nélkül élvezzük a szalagról játszott zenét.

A minimagnó (mert bár a Walkman köznevesült, attól még igazából a Sony modelljét jelenti) három színben kapható, fantázianevük Cloud (tehát törtfehér), Sakura (halványrózsaszín) és Evening (sötétkék). A kazettát védő ajtó átlátszó, és van egy jól elkülöníthető sárga gomb is, amivel felvételeket készíthetünk (igen, a rózsaszín-sárga kombó kifejezetten csillámpónis). A vásárlók kapásból egy 60 perces üres kazettát is kapnak a walkman... pardon, IT'S OK mellé, és zseniális, hogy a készítők kifejezetten kiemelték a leírásban, hogy ugyan az okostelefonok korában bárki hozzászokhatott a végtelen hosszúságú felvételekhez, itt érdemes figyelni a 2x30 perces limitre.

Bár a 63 dolláros early bird támogatói előrendelésnek már vége, 75 dolláros változatokat még el lehet érni (átszámolva ez nagyjából 21 600 forintot jelent), a szállítást idén decemberre ígérik. A gyártás pedig mindenképpen elindulhat, hiszen a 11 500 dolláros tervezett támogatási összeg helyett már bőven 33 ezer környékén jár a kampány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.