Hirdetés

Itt a BKK jegyvásárlási megoldásának új generációja



|

A BudapestGO jelentősen megkönnyítette a digitális jegyvásárlást, most pedig már a sarkon az új generáció.

Hirdetés

Külföldön már sok városban működnek különféle tömegközlekedési rendszerek, ahol egyszerűen egy bankkártyával használhatjuk a tömegközlekedési eszközöket, itthon azonban jelenleg a legjobb esélyünk, ha már telepítve van a telefonunkra a BudapestGO alkalmazás, ezen keresztül ugyanis többféle jegytípus elérhető egy gyors tranzakció után.

A BKK most egy új rendszert tesztel, amivel egy pillanat alatt letudható a jegyvásárlás, és annak érvényesítésével sem kell bajlódni.

A Budapesti Közlekedési Központ a K&H-val, a Mastercarddal és a Monet+-szal hamarosan együtt tesztel egy digitális megoldást a 100E repülőtéri járaton. Az új módszer segítségével nincs szükség külön jegyvásárlásra, mindössze egy bankkártyára, okostelefonra, vagy akár csak okosórára, amin már üzemel valamilyen fizetési lehetőség.

Hirdetés

Ezt egyszerűen elég érinteni a megfelelő eszközhöz felszálláskor. Ekkor megtörténik a tranzakció, a kártya (legyen fizikai, vagy digitális) pedig alkalmassá válik arra, hogy esetleges ellenőrzés esetén hitelesítse az utazást.

A tesztidőszak valamikor 2023 elején indul a 100E buszon. Ha jó visszajelzések érkeznek, a BKK további járatokra is kiterjeszti a megoldást, kérdés azonban, hogy ezzel a fizetési móddal hogyan válhatnának elérhetővé a kedvezményes jegyek, mint például a 30 perces, korlátlan átszállásra jogosító szelvény.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.