Hirdetés

Itt a Chrome új riválisa, megérkezett a DuckDuckGo asztali böngészője



|

Már nem csak mobilon élvezhetjük a követésmentes böngészést, de egyelőre két komoly megkötést is tartogat a DuckDuckGo újdonsága.

Hirdetés

A DuckDuckGo 2008 óta kínál alternatívát a Google-lel szemben. A privát keresőként indult, de néhány éve már mobilos böngészőként is elérhető szolgáltatás előnye, hogy nem követi a felhasználókat, vagyis nem monitorozza az internetezési szokásainkat, így nem bombáz minket személyre szabott hirdetésekkel sem.

A DuckDuckGónak ugyan még nem sikerült kimutatható részesedést szereznie a mobilos böngészők piacán, mégis elkötelezett felhasználótáborral bír, akik régóta várják az asztali verziót. A jó hír, hogy ez nemrég elérhetővé vált, ám csak két komoly megkötéssel férhetünk hozzá.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy egyelőre kizárólag macOS-re érkezett meg, a másik pedig, hogy csak béta verzióban, melynek letöltéséhez fel kell iratkozni egy várólistára a DuckDuckGo mobilos alkalmazásában. Ha viszont kivártuk a sorunkat, egy olyan böngészőt kapunk, amelyben alapértelmezett a privát keresés, automatikusan kitölti a sütik elfogadását követelő felugró ablakokat (erre 50%-os hatékonyságot ígér a cég), s összességében kb. 60%-kal kevesebb adatot használ, mint a Chrome.   

Ami pedig a Windows-verziót illeti, ennek érkezéséről csak annyit árultak el, hogy "hamarosan" erre is számíthatunk. A helyzetet ugyanakkor bonyolítja, hogy a macOS-es DuckDuckGo böngésző a Safarit is hajtó Apple WebKit motort használja, így a windowsos változat egy teljesen különálló projektként készül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.