Hirdetés

Itt a dátum: aki még 3G-s mobilt használ, ekkor lesz kénytelen lemondani róla



|

A Magyar Telekom már tavaly jelezte, hogy le fogja kapcsolni a 3G-s hálózatot, most már a dátumot is bejelentette ehhez.

Hirdetés

Valószínűleg nagyon kevesen használnak még olyan mobilt, ami nem képes 4G-re csatlakozni, kizárólag 3G-s hálózatra kapcsolódva működik - ők viszont jobban teszik, ha felvésik a június 30-át, ugyanis a Magyar Telekom ezen a napon fejezi be a 3G leállítását.

A deaktiválás már május folyamán elkezdődik, elsőként a fő üdülőterületeken (Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó környéke), hogy a nyári szezonban már mindenki problémamentesen telefonálhasson és netezhessen, de június végeznek a szükséges munkálatokkal.

Hirdetés

Mobilnetezéshez onnantól már csak a 4G-t és 5G-t támogató mobilokat használhatjuk, ezekhez új típusú SIM-kártya is szükséges, mely a szolgáltatónál igényelhető díjmentesen. A 3G kivezetésére azért van szükség, hogy az így felszabaduló sávokat a modernebb technológiák használhassák, illetve környezetbarátabb legyen a működésük. 

A váltást az NMHH 20 ezer forinttal támogatja.

Az átállásról további információk a hivatalos oldalon találhatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.