Hirdetés

Itt a hivatalos ChatGPT mobilapp, de van egy rossz hírünk is



|

Az OpenAI egy hivatalos alkalmazással fogja ki a szelet a csalók vitorlájából.

Hirdetés

A gépi tanuláson alapuló mesterséges intelligenciás chatbot, a ChatGPT mindössze pár nap alatt meghódította a világot, hiszen már a novemberi megjelenést követő első héten milliók repültek rá, februárra pedig a 100 milliós aktív felhasználói tábort is sikerült átlépnie a szolgáltatásnak.

A siker persze a zavarosban halászó fejlesztők figyelmét is felkeltette, akik azóta sem győzik gyártani a kamu ChatGPT alkalmazásokat, melyek telepítése komoly kockázatokat rejt magában. A jó hír, hogy közel fél évvel a rajt után most tényleg megjelent a chatbot hivatalos appja, a rossz viszont az, hogy közel sem mindenkinek.

Hirdetés

Az OpenAI ugyanis első körben csak az iPhone-okon, és kizárólag az Egyesült Államokban tette elérhetővé az alkalmazást. A cég közleménye azt ígéri, hogy valamikor a következő hetek során további országokra is kiterjesztik a támogatást, az androidos tábornak viszont meg kell elégednie annyival, hogy "hamarosan" ők is sorra kerülnek. A világ elsöprő többségének tehát egyelőre marad a Bing Chat alkalmazás, amely szintén az OpenAI GPT nyelvi modellén alapul, és egy ideje már Androidon és iOS-en is telepíthető.

A ChatGPT hivatalos appja a szolgáltatáshoz hasonlóan ingyenes, és magában foglalja a szöveggenerátor megszokott funkcióit, illetve integrálja a hangalapú parancsokat lehetővé tevő Whisper beszédfelismerőt is, amely szintén az OpenAI fejlesztése. A gördülékeny használatot segíti, hogy az alkalmazás automatikusan szinkronizálja a platformok közötti beszélgetéseket, így gond nélkül váltogathatunk a webes és a mobilos felület között.

Aki viszont a maximumot szeretné kihozni az appból, azt az OpenAI most újfent a havi 20 dollárt kóstáló ChatGPT Plus előfizetésre bátorítja, amely olyan előnyöket biztosít, mint az azonnali válaszok és a fejlettebb GPT-4 nyelvi modellhez való hozzáférés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.