Hirdetés

Itt a Huawei legújabb prémium laptopja



|

11. generációs Intel processzorokkal és csúcskategóriás kijelzővel csábít a MateBook X Pro 2022.

Hirdetés

A Huawei néhány éve már a laptopok piacán is jelen van, ahol a MacBookokra hajazó kialakítású, ám azoknál megfizethetőbb prémium ajánlataival igyekszik megszólítani a közönséget. A vállalat most frissítette a csúcskategóriás masináját, bemutatkozott a MateBook Pro X 2022.

A laptop legnagyobb újdonsága a 14,2 hüvelykes érintésérzékeny kijelző, amely 3,1K-s (264 PPI) felbontással, 90 Hz-es képfrissítésével és a P3-színskála teljes lefedettségével jeleníti meg a tartalmakat. Az LTPS panel a TÜV Rheinhald Low Blue Light és Flicker Free tanúsítványait is megszerezte.

Hirdetés

Odabent természetesen az Intel legújabb Alder Lake processzorai dolgoznak, a vásárlók az i5-1240P és az i7-1260P között választhatnak, minden konfiguráció esetében 16 GB LPDDR4X RAM-mal, 512 GB vagy 1 TB NVMe SSD-tárhellyel. A grafikáért az integrált Intel Iris X technológia felel, de ez nem is csoda, hiszen egy mindössze 15,5 mm vastag, 1,38 kilogrammos ultrabookról beszélünk.

A laptop életben tartásáról a 60 Wh-s akkumulátor gondoskodik, portokból 4 db USB-C és egy 3,5 mm-es jack jutott az ujjlenyomat-olvasós bekapcsoló gombbal ellátott gépre. Ami pedig az "apróságokat" illeti, az előlapi kamera sajnos csak 720p-ben lövi a felvételeket, a hanghatások 6 beépített hangszóróból érkeznek, mikrofonból pedig négyet kapott a MateBook X Pro 2022.

Az új gép esetében még csak a kínai árak ismertek, ahol a legolcsóbb konfiguráció (i5/16 GB RAM/ 512 GB SSD) nagyjából 1330 dollárnyi jüanba kerül, tehát adók nélkül 525 ezer forintot kell fizetni érte, míg ha ki akarnánk maxolni a MateBook X Pro 2022 hardveres lehetőségeit (i7/16 GB RAM/1TB SSD), az kb. 1922 dollárba, vagyis közel nettó 760 ezer forintba fájna. A laptop részletes adatai a Huawei termékoldalán böngészhetők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.