Hirdetés

Itt a korszakalkotó Vivo NEX okostelefon, valóban látványos kijelzővel



|

Gyakorlatilag csak alul van kerete a kijelzőnek, amelyben ujjlenyomat-olvasó is van. A kamera a készülék házából emelkedik ki.

Hirdetés

Amikor a Vivo először mutatott be olyan okostelefont, amelynek a kijelzője körül szinte nem is volt keret, az előlapi kamerája pedig a készülékházból ugrott elő, akkor koncepciónak hívta. Az Apex koncepció népszerű volt, ezért most végre hivatalosan is bemutatkozott a készülék végleges változata, a Vivo NEX.

Hirdetés

Az eszköz 6,59 hüvelykes kijelzőt kapott, aminek gyakorlatilag kizárólag alul van kerete. Az előlapi kamera pedig csak akkor jön elő, ha szükség van rá. 

A Kínában 610 dollártól vihető készülék alapverziójába Qualcomm Snapdragon 710-es chip kerül, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. 700 dollárért már Snapdragon 845-ös chip és 8 GB RAM kerül bele, 780 dollárért pedig a tárhely mérete is 256 GB-ra nő. A drágább kiadásokban az ujjlenyomat-olvasót a kijelzőbe építették, ami egyelőre ugyan nem villámgyors, de praktikus. 

A hátlapi kamerák 12 és 5 megapixelesek, a mesterséges intelligencia itt is képes felismerni, hogy éppen mit fotózunk. Az Android 8.1-et a Vivo FunTouch felülete alakítja át. Az akku 4000 mAh-s, van jackcsatlakozó és USB-C, de a hangszóró sajnos átlagos. 

Szenzorsáv mindenesetre nem lóg a kijelzőbe, a keret felül 2,16 milliméteres, oldalt 1,71 milliméteres. Az alsó 5,08 milliméteres, ezzel a Vivo szerint az előlap kb. 91 százaléka képernyő. Értelemszerűen nem csak az előlapi kamerát tüntették el ügyesen. A közelségérzékelővel is trükközni kellett, és mivel normál hangszórónak nem volt hely a telefonhívásokhoz, ezért csontrezgéses rendszerre váltott a Vivo. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.