Hirdetés

Itt a Microsoft új megfizethető laptopja



|

Emészthető árcédulával csábít a Microsoft Surface Laptop Go 2.

Hirdetés

A Microsoft még 2020 novemberében dobta piacra a prémium Surface laptopok jóárasított variánsát, a Surface Laptop Gót, amely a Chromebookok és a kínai gyártók felé kacsintgató vásárlókat igyekezett megnyerni a vállalatnak.

A redmondiak számításai végül beváltak, és a Laptop Góból sikerült annyit eladni, ami indokolttá tette a folytatást. Erre még két évet sem kellett várni, a Microsoft ugyanis nemrég bejelentette a Surface Laptop Go 2-t.

Hirdetés

Az új gép 600 dolláról (nettó 220 ezer forintról) indul, vagyis 50 dollárral lett drágább az elődjénél, ami azért nem elhanyagolható áremelés. Ezért cserébe egy 12,4 hüvelykes, 1536 x 1024 pixeles felbontású multi-touch kijelzőt kapunk, az alumínium és polikarbonát házban pedig egy 11. generációs Intel i5-1135G7 processzor dolgozik, 4 vagy 8 GB LPDDR4x memóriával.

Tárhelyből 128 és 256 GB-os SSD-k állnak rendelkezésre, csatlakozókból pedig 1 db USB-C-t, 1 db USB-A-t, egy Surface Connect portot és egy 3,5 mm-es jack bemenetet kapunk. 2022-ben talán senkit sem lep meg, hogy a Surface Go 2 már a Windows 11 Home-mal érkezik, a 40 Wh-s akkumulátorra pedig 13,5 órás üzemidőt ígérnek a redmondiak.

A laptop hivatalosan június 7-én jelenik meg, termékoldala már böngészhető a Microsoft weblapján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.