Hirdetés

Itt a Snapdragon 888, 2021 androidos csúcslapkája



|

A 2021-es androidos csúcsmobilokban dübörög majd a Qualcomm immáron hivatalosan is bemutatott Snapdragon 888 rendszerchipje.

Hirdetés

A Qualcomm menetrend szerint mutatta be a 2021-es, androidos csúcsmobilokba kerülő rendszerchipjét, amelynek a neve Snapdragon 888 lett. Zárt ajtók mögött az Asus, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Sony, vivo, Xiaomi és ZTE szakemberei már látták, vagyis egy rakás készülék épít majd a chipre. A Xiaomi ügyvezetője megerősítette, az egyik első a Mi 11 lesz. 

Mit tud a Snapdragon 888? Az új Adreno GPU a 144 fps melletti játékminőséget célozza, frissíthető GPU-driverekkel. A processzor egyes részleteit később árulják el. 

Hirdetés

A Spectra ISP mindenesetre 35 százalékkal gyorsabb, a képadatokon 2,7 gigapixel per másodperces sebességgel rágja át magát, ez 12 megapixelen 120 fotót jelent. A gyakorlatban az algoritmusalapú fotózás még tovább fejlődhet ennek köszönhetően. 

A Qualcomm áttervezte a Hexagon processzort, ami már 26 TOPS teljesítményre képes (a Snapdragon 865-öt 15 TOPS, az Apple M1-et 11 TOPS teljesítményre hitelesítették). Új Snapdragon X60 5G modem is van, ami már minden sávot támogat világszerte, az összes új technológiával. Emellett a Wi-Fi 6E és a Bluetooth 5.2 is támogatott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.