Hirdetés

Itt a Sonos eddigi legolcsóbb hangprojektora, Giancarlo Espositóval támad a Sonos Voice asszisztens



|

A kompakt terméken túl egy saját hangasszisztenst is bejelentett a Sonos, amelyet Giancarlo Esposito kelt majd életre.

Hirdetés

Az audio termékekre szakosodott Sonos még csak 20 éve van a szakmában, így nem büszkélkedhet akkora múlttal, mint például a Harman Kardon vagy a Bose, ám ennyi idő is elég volt a cégnek, hogy komoly hírnévre tegyen szert a piacon.

A Sonos technikája nem éppen az olcsóságáról ismert, a gyártó viszont most bemutatta az eddigi legmegfizethetőbb hangprojektorát, a 279 dolláros (nettó 101 ezer forintos) Rayt.

Hirdetés

Ez 170 dollárral kerül kevesebbe, mint a kínálat következő lépcsőfokát jelentő Beam, amelyet tavaly mi is teszteltünk, és jó benyomásokat szereztünk róla. A kompakt Ray kapcsán a Sonos nem spórol a nagy szavakkal: "tisztább, erőteljesebb hangzást" ígér a cég, "mint amit egy kis, önálló hangszóró valaha is lehetővé tett".

Erről négy beépített hangszóró (két mélyközép- és két magassugárzó), valamint 4 D-osztályú digitális erősítő gondoskodik, melyek mellett a gyártó a Bass Reflex System nevű megoldást alkalmazza a torzítás minimalizálására és a mély frekvenciák kiegyensúlyozására. A repertoárból természetesen nem hiányzik az állítható EQ sem, illetve Trueplay-támogatást is kapunk, ami automatikusan a szoba akusztikai adottságaihoz igazítja a hangzást (ehhez iOS-alkalmazás szükséges).

Az 1,95 kg-os Rayt a felső részén található érintős felületről, a mobilos appból és a támogatott tévék távirányítóival is vezérelhetjük, Wi-Fin keresztül pedig kompatibilis eszközeinkről a Spotify, az Apple Music, az Amazon Music és egyéb szolgáltatások tartalmait is streamelhetjük rá.

Ez eddig nagyon jól hangzik, néhány dolgot azonban fel kell adnunk: nincs HDMI és HDMi eARC támogatás, hiányzik a hangvezérlés és kénytelenek leszünk nélkülözni a Dolby Atmost is, a kis méretből (71x559x95 mm) adódóan pedig a Ray nem igazán alkalmas nagyobb szobák lefedésére. A fekete és fehér színekben választható Sonos Ray előrendelése máris elindult, a szállítást június 7-től ígéri a gyártó az Egyesült Államokban.

Addig viszont egy másik nagy rajttal is készül a márka, június 1-jével ugyanis a beépített mikrofonnal bíró termékeken elérhetővé válik a Sonos Voice hangasszisztens, amit a Breaking Badből és a The Mandalorianből ismert Giancarlo Esposito fog életre kelteni. Az újdonság nem az Amazon Alexa és az Apple-féle Siri riválisa lesz, mivel kifejezetten zenés funkciókat céloz vele a gyártó. Első körben csak az USA-ban, valamivel később pedig Franciaországban indítják útjára a szolgáltatást, további országok támogatása egyelőre nem került szóba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.