Hirdetés

Itt a Sony legújabb digitális papírja



|

A Sony 10,3 hüvelykes Digital Paper táblagépe elektronikus tintára épít.

Hirdetés

A Sony az elmúlt években 13,3 hüvelykes méretben kínált olyan Digital Paper szériás táblagépeket, amelyek E Ink kijelzőt kaptak. A gyártónak most itt az új, kisebb megoldása. 

Hirdetés

Míg a korábbi modellek mérete egy A4-as laphoz igazodott, addig a Sony DPT-CP1 10,3 hüvelykes kijelzőt kapott, aminek köszönhetően inkább A5-ös méretekkel rendelkezik. 

Japánba már júniusban megérkezik az újdonsága, 650 dollárért. Ezzel olcsóbb, mint a legutóbb 13,3 hüvelykes modell, de valamivel drágább, mint a közvetlen riválisa, az Európában már kapható Onyx Boox Note. 

Miért ilyen drágák ezek a tabletek, amikor a Kindle meglehetősen olcsó? Részben azért, mert a digitális papírként funkcionáló eszközök támogatják az érintéses vezérlést és a digitális tollakat, vagyis lehetővé teszik a jegyzetelést, a dokumentumok címkézését és még sok olyan dolgot, amihez amúgy normál táblagép kellene. 

A másik ok a népszerűségben keresendő: egyelőre egy ilyen termék sem lett sláger, vagyis a kijelzőt drága gyártani kis mennyiségben. 

A Sony DPT-C1 mindenesetre 1872 x 1404-es kijelzőt kínál, és mindössze 5,9 milliméter vastag. 16 GB tárhelye van, ami 10 000 PDF-nek elég. Van benne microUSB, 802.11ac-s WiFi, Bluetooth 4.2 és NFC is. A Marvell IAP140 64 bites, 4-magos processzorral elég sokáig bírja a DPT-C1. A Sony 1 hónapos üzemidőt ígér, napi 1 óra jegyzeteléssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.