Hirdetés

Itt a telefonra csatlakoztatható Rubik-kocka



|

A koronavírus miatt nem lehet megrendezni a Rubik-kocka világbajnokságot, ez a hasznos eszköz azonban segít, hogy a világ legjobbjai mégis versenghessenek.

Hirdetés

Személy szerint mindig is azon emberek táborát gyarapítottam, akik távolról csodálják azokat a profikat, akik pillanatok alatt kirakják a Rubik Ernő által alkotott színes kis kocka mind a hat oldalát. A Rubik-kockát méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb logikai játéknak, mely körül igazi kultusz alakult ki, és világbajnokságokat is rendeznek belőle. Persze a COVID-19 miatt jelenleg ezeket sem tarthatják meg, de a kockát gyártó cég most előállt egy megoldással.

Hirdetés

A Connected Cube neve sokat elárul, hiszen lényegében arról van szó, hogy a kockát összekapcsolhatjuk a mobiltelefonunkkal vagy tabletünkkel, mely ezután képes arra, hogy hitelesen mérje az időt, amit a kirakással töltünk, illetve regisztrálja a haladásunkat. Ezeket az adatokat közvetlenül feltölthetjük a Rubik's Arena oldalára, hogy versenghessünk a másik 47 ezer felhasználóval.

A GoCube képében egyébként már korábban is létezett hasonló szerkentyű, azt Bluetoothszal tudtuk párosítani okos eszközeinkhez. Aki tehát részt szeretne venni az idei Rubik-kocka világbajnokságon, annak szüksége van egy ilyen eszközre. A gyártók egyébkén kiemelték, hogy ezek valószínűleg kicsit lassabbak lesznek, mint a hagyományos kockák, hiszen nehezebbek, és nincsenek bennük mágnesek, amik segítik a gyors forgatást.

Egyelőre nem tudni, hogy a Connected Cube mennyit kóstál majd, de a GoCube nagyjából 23 ezer forint környékén érhető el, tehát sanszosan ennél is ilyen árakkal kell számolnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.