Hirdetés

Itt a TikTok forradalmi újítása: a 3 perces videó



|

A jelentések szerint már teszteli a 3 perces videókat a TikTok, de nagy kérdés, hogy a platform rajongói akarnak-e ilyen hosszan figyelni egy dologra.

Hirdetés

A rövid videókról elhíresült TikTok továbbra is a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformja (egyes kutatások szerint a mai fiatalok figyelmi görbéje 9 másodperc körül mozog, tehát nem véletlen a siker), azonban hatósági oldalról és riválisok terén is egyre jobban szorongatják, ezért aztán új megoldásokban gondolkoznak a fejlesztők (ha éppen nem azon gondolkoznak, hogy mi lesz az amerikai piaccal).

Az új megoldás persze első hallásra vicces, hiszen semmi új nincs abban, hogy hosszabb videókat is fel lehessen tölteni, de most ez tűnik a nagy forradalmi ötletnek. A jelentések szerint a TikToknál már tesztelik az akár 3 perc hosszú videókat, egyes felhasználók már tölthetnek fel ilyeneket. Ezzel akár már a YouTube babérjaira is törhetnek, nem? 

Hirdetés

A jelenlegi korlát 60 másodperc, és ezzel pont azt akarják kihasználni, hogy sokan nem tudnak vagy nem akarnak ennél hosszabb ideig figyelni valamire. Persze a kutatók mindig hangoztatják, hogy az ember nem multitaskingra született, a folyamatos impulzusok és információs túlterhelés idővel durván megbosszulják magukat; de ennek ellenére a TikTok hasít. 

De vajon akarnak-e a TikTok rajongói 3 percen át egy dologra figyelni? És eltűnnek-e emiatt a több részes tartalmak a platformról?

Ez mind a jövő kérdése, az viszont nem meglepetés, hogy a TikTok ilyen apróságnak tűnő dolgokkal próbál nagy újításokat eszközölni. Az Instagram a Reeleket 15-ről 30 másodpercesre nyújtotta szeptemberben, pár éve pedig a Twitter nagy újdonságként duplázott rá a 140 karakteres limitjére, tehát a nagy rövidítések korszaka után lehetséges, hogy most a hosszabb kontent az új király. Nehéz követni ezt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.