Hirdetés

Itt a világ első 1 TB-os SD-kártyája



|

Elméletileg 128 TB-os SD-kártyát is lehetne gyártani, eddig azonban 512 GB volt a legnagyobb kapacitású verzió. Most itt az 1 TB-os, hála a Lexarnak.

Hirdetés

Elméletileg akár 128 TB-os SD-kártyát is lehetne gyártani, a boltokban mégsem volt eddig nagyobb az 512 GB-os verzióknál. Ez azonban most változik: a Lexar bemutatta a világ első 1 TB-os SDXC-kártyáját, a Lexar Professional 633x SDXC-t. Ez egy UHS-I-es kártya, maximálisan 95 MB per másodperces olvasási sebességgel. 

Hirdetés

A kártya javasolt fogyasztói ára 500 dollár, de egyes helyeken 400-ért rendelhető elő. Teljes méretű SD-kártyáról van szó, tehát nem microSD-ről (így mobilokban nem lesz használható). Elsősorban fotósoknak lehet hasznos, ha nem szeretnének kártyákat cserélgetni. Adott esetben persze egy megfelelő laptopban is bevethető extra tárhelyként. 

Apró érdekesség, hogy míg egykor a Lexar a Micron Technology tulajdonában volt, 2017-ben nyugdíjba küldték a márkát. A kínai Longsys azonban megvette, így tény, hogy 15 éve az 1 GB-os SD-kártyák terén is első volt a Lexar, de az még egy másik vállalat volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.