Hirdetés

Itt a világ első, 600 Hz-es kijelzővel szerelt gaming laptopja



|

Elképesztő képfrissítéssel dolgozó panelt villantott a kijelzőpiac egyik nagykutyája.

Hirdetés

Ha csúcstechnológiás kijelzőkről van szó, a legtöbbeknek valószínűleg Korea, azon belül pedig a piacvezető Samsung, esetleg a papírvékony és átlátszó megjelenítőkkel dicsekedő LG Display jut eszébe, ám valójában már Kína is komoly szereplőnek számít ezen a területen.

Az ország iparának egyik büszkesége a BOE Technology, amely az élvonalban nyomul az LCD-, az OLED- és a hajlítható kijelzők piacán. A cég legutóbb januárban fitogtatta az erejét, amikor egy 500 Hz-es képfrissítésű asztali monitort villantott, most pedig egy újabb panellel kápráztatta el a világot.

Hirdetés

A napokban zajlik a csengtui World Display Industry Conference (WDIC), ahová a BOE egy 600 Hz-es képfrissítéssel zakatoló laptopot vitt magával. A gépbe szerelt 16 hüvelykes képernyőről csak annyit tudni, hogy az ún. panelgyorsító oxid hátlapi technológiát használja, így a felbontására, a maximális fényerejére és a késleltetési idejére vonatkozóan sincsenek adataink.

A valóság talaján maradva pedig nem is valószínű, hogy a BOE valaha is nyilvánosságra hozza ezeket. A technológia mai állásának fényében ugyanis még nagyon messze lehetünk attól, hogy egy laptopos konfiguráció a 600 Hz-et kihasználó 600 fps-sel pörgesse a kortárs játékokat, már ha ez valaha is bekövetkezik, hiszen eleve kérdéses, hogy van-e gyakorlati értelme ilyen magasra tolni a képfrissítési értéket.

A villámgyors kijelző tehát leginkább egy újabb erődemonstráció a BOE részéről, annak viszont egyáltalán nem rossz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.