Hirdetés

Itt a világ legkisebb OLED tévéje



|

A TinyTV Mini egészen új szintre emeli a miniatürizálást, és nem is kérnek sokat érte.

Hirdetés

Az OLED-technológia rohamos fejlődése lehetővé tette, hogy a szerves fénykibocsátó diódákra épülő megoldás a televíziók piacán is jelentős teret hódítson magának, így manapság az "OLED TV" az egyik legtrendibb kifejezés az otthoni szórakoztatásban.

Az LG nemrég dobta piacra az eddigi legkisebb ilyen modelljét, az általunk is tesztelt 42 hüvelykes C2-t, most pedig befutott egy új "rivális", amely egészen más dimenziókban űzi a méretcsökkentés művészetét.

A TinyTV Mini néven futó apróság ugyanis egy mindössze 64x64 pixeles OLED-kijelzővel ékeskedik, míg maga a szerkezet is csupán 26,3 x 23,8 x 21,9 mm-nyi helyet foglal, amiben már a régi időket idéző lábak is benne vannak. A nem mindennapi kütyüt a TinyCircuitsnek köszönhetjük, amely három évvel ezelőtt lépett színre az első TinyTV-vel, a Tiny TV DIY KIT-tel.

Hirdetés

A TinyTV Mini és az azzal párhuzamosan leleplezett TinyTV 2 ennek az új generációját képviselik, s jelenleg az Indiegogón és a Kickstarteren folyik a kampány a piacra dobásukért. Ami a valamivel nagyobb (135 x 240 mm-es) TinyTV 2-t illeti, ez az első széria továbbfejlesztett változata IPS LCD-kijelzővel, működő csatorna- és hangerő állító tekerőkkel, beépített hangszóróval és 8 GB-nyi microSD tárhellyel, amelyről 10 órán át képes lejátszani az USB-C porton keresztül felmásolható videókat.

A TinyTV Mini pedig lényegében ugyanezt nyújtja, ám a kisebb OLED-kijelzőnek hála már 40 órán át "élvezhetjük" rajta a tartalmakat, a tekerők helyett pedig szimpla gombokat kapunk. Ha minden a terv szerint alakul, a TinyCircuits mögött álló Ken Burns világszerte 2023 áprilisára ígéri az apró tévék kiszállítását. A fekete és átlátszó tokozással is rendelhető TinyTV Miniért 49 dollárt (kb. 19 500 forintot), a TinyTV 2-ért pedig 59 dollárt (kb. 23 ezer forint) kér az alkotó, míg a külön árusított miniatűr távkapcsoló 10 dollárért lehet a miénk.

Az apróságok megjelenése egészen biztosnak tűnik, cikkünk írásáig ugyanis a több mint 2400 támogatónak hála már 227 ezer dollár jött össze a kitűzött 15 ezer dolláros célból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.