Hirdetés

Itt a WhatsApp natív windowsos alkalmazása, a Mac-verzió is úton van



|

Gördülékenyebbé teszi az asztali csevegést a WhatsApp.

Hirdetés

Ha hihetünk a SimilarWeb elemzőcég adatainak, a kb. kétmilliárd aktív felhasználóval bíró WhatsApp a világ 60 országában számít a legnépszerűbb csevegőplatformnak, így most sokan örvendhetnek a szolgáltatás hivatalos blogján megejtett legújabb bejelentésnek.

A WhatsApp ugyanis végre egy natív Windowsos alkalmazással állt elő az eddig használt böngészős és webapp-alapú megoldások helyett, miközben a macOS-felhasználók is készülhetnek a saját verziójuk érkezésére.

Hirdetés

A WhatsApp asztali alkalmazás máris elérhető a Microsoft Store-ban, természetesen Windows 10-re és Windows 11-re egyaránt. A Meta szárnyai alá tartozó platform azt ígéri, hogy a jobb optimalizálásnak köszönhetően a natív szoftver gyorsabb és megbízhatóbb, mint a webes alternatíva, amely egyébként a telefonunk linkelését igényelte, így sosem számított különösebben kényelmesnek.

Maga a kezelőfelület viszont nem különbözik sokban az eddigi megoldástól, így minden asztali felhasználó otthonosan mozoghat benne. Ami pedig a macOS-re érkező klienst illeti, erről a WhatsApp egyelőre csak annyit közölt, hogy készülőben van, a vállalkozóbb kedvű felhasználók viszont jelentkezhetnek a korai hozzáférésre az ide kattintva elérhető béta programon keresztül.

Összességében régóta ideje volt, hogy a WhatsApp végre előálljon egy teljes értékű asztali alkalmazással, hiszen az évek során lényegében az összes nagyobb csevegőplatformhoz készült ilyen a szintén a Meta szárnyai alá tartozó Messengertől a Viberen át a Discordig és a Telegramig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.