Hirdetés

Itt a Windows 11 új frissítése, amelyre a legtöbb játékosnak szüksége van



|

Két hónap után sikerült elhárítani egy ismert GPU-bugot.

Hirdetés

Ahogy arról a PC World hasábjain is beszámoltunk, a Windows 11 őszi nagy frissítése (22H2) után több, Nvidia-hardvert használó játékos is teljesítménygondokra kezdett panaszkodni. A GPU-gyártó saját hatáskörében, egy driverfrissítéssel orvosolta a dolgot, a Microsoft viszont leállította a 22H2 kiadását, hogy rendszerszinten is megoldást találjon a problémára.

A redmondiak indoklása szerint a játékok belassulását néhány hibakeresési (debugging) funkció felesleges aktiválódása okozta, most viszont úgy néz ki, hogy végre elbúcsúzhatunk a jelenségtől.

Hirdetés

A Windows 11 legújabb frissítése ugyanis elvileg orvosolta a szeptember óta kísértő bugot:

"[A frissítés egy] olyan problémát old meg, amely hatással van egyes játékok és alkalmazások teljesítményére. Ez a probléma a GPU-teljesítmény hibakeresési funkcióival kapcsolatos."

- áll a KB5020044-es sorozatszámú update előnézeti verziójának leírásában. A frissítés emellett olyan extrákat hoz, mint az integrált OneDrive-tárhelyriasztások, a OneDrive-fiókjaink összesített tárhelyének kijelzése és a Személyre szabás lapon található témák egyesítése a Windows Spotlight keresővel.

A hangsúly azonban inkább az apróbb hibajavításokon van, amelyek hosszas listáját ide kattintva böngészheted. Ami pedig a játékosok orra alá borsot törő GPU-bugot illeti, a frissítés telepítésével végképp el kell tűnnie a jelenségnek, ha egyáltalán fennállt még bárkinél is az Nvidia driver szeptemberi frissítése óta.

A Microsoft egyúttal figyelmezteti a felhasználókat, hogy az ünnepek miatt a decemberi hónapban elmarad a nem-biztonsági jellegű előnézeti frissítés kiadása, amely helyett csak egy biztonsági update-et (B-variáns) kapunk. A normál ügymenet 2023 januárjától áll helyre, amikor is már mindkét frissítést leszállítják a felhasználóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.