Hirdetés

Itt a Windows 11 vadonatúj fájlkezelője, és más finomságok is



|

Egy sor újdonsággal bővült a Windows 11.

Hirdetés

A Microsoft még áprilisban harangozta be, hogy számos egyéb rendszeralkalmazás (pl. Jegyzettömb, Paint, Feladatkezelő) után a Windows 11 a Fájlkezelőt is megújítja, felhős alapokra helyezve és webböngésző-szerű lapokkal (tabekkel) látva el a programot.

Az operációs rendszer múlt hónapban megjelent első nagyobb (22H2-es) frissítése ugyan nem hozta el a ráncfelvarrást, a redmondiak azonban végül nem húzták tovább a dolgot, és most néhány egyéb újítás társaságában szállítják le azt.

Hirdetés

A Microsoft egy blogposztban harangozta be, hogy elérhetővé vált az új Fájlkezelő, amivel régi adósságot pótol a vállalat, hiszen 4 évvel ezelőtt már a Windows 10-ben is kísérletezett az akkor még "Sets" néven futó tabekkel, ám az a projekt végül nem jutott el a nyilvános kiadásig.

A Fájlkezelő frissítése mellett sokan örülhetnek annak is, hogy jobb gombbal a Tálcára kattintva ismét elérhetjük a Feladatkezelőt, ez a gyakran használt alapfunkció ugyanis egészen eddig hiányzott a Windows 11 repertoárjából. A Microsoft ezek mellett az úgynevezett "Suggested Actions" funkciót is kiemeli, amely automatikusan felismeri a szöveg egyes részeit, és különböző műveleteket ajánl: telefonszámok esetén például Phone Link és Skype-hívási lehetőséget, a dátumoknál pedig naptári események gyors rögzítését.

Ami a további újításokat illeti, a Windows 11 immáron 31 országban támogatja az Amazon Appstore-ból származó androidos alkalmazások futtatását (Magyarország továbbra sincs köztük), javítottak az eszközmegosztáson, a későbbiek során pedig érkezik az átdolgozott Fotók-app (még ebben a hónapban), és iCloud-fotókönyvtár integrációt (valamikor novemberben) is kap a rendszer.

A Microsoft beszámolója a változtatások teljes listájával ide kattintva olvasható.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.