Hirdetés

Itt a windowsos DIY tablet gyerekeknek



|

A Kano PC egy Windowst futtató táblagép, gyerekeknek, igazi csináld-magad stílusban.

Hirdetés

A Kano olyan DIY kiteket árul, amelyeket arra terveztek, hogy segítsenek a gyerekeknek megtanulni a számítógépek összeszerelését és használatát, valamint a programozást. Mindeddig a cég a Raspberry Pi lapka PC és a Linux köré építkezett. 

Hirdetés

Most azonban itt az új Kano PC. Ezt továbbra is a gyerekeknek kell összeszerelniük, amikor ez sikerül, akkor pedig egy 11,6 hüvelykes windowsos táblagépet kapnak, lecsatolható billentyűzettel. 

A Kano PC 300 dollárért már előrendelhető, elvileg október 21-én világszerte elérhetővé válik. 

A specifikációk nem túl lenyűgözőek, elvégre Intel Atom x5-Z8350 CPU-ról, 4 GB RAM-mal és 64 GB-os eMMC tárhelyről van szó. Bár a hardver már évekkel korábban is elavultnak számított, itt nem ez a lényeg. A csináld-magad stílus miatt ugyanis a gyerekek csatlakoztatják az akkumulátort, a hangszórót és egyéb komponenseket, a PCB látható, és LED mutatja, hogy aktív-e egy-egy hardver. 

Bár egy vérbeli gamer-PC építéséhez ez nem fogható, azért mégis több, mint megmutatni, hogy hol a bekapcsológomb. Az oktatást pedig a Make Art, a Kano Projects app és a Minecraft: Education Edition is segítik a Windows 10-et S módban futtató táblagépen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.