Hirdetés

Itt az Android 13 első kipróbálható változata



|

Hivatalos bepillantást nyerhetünk a Google soron következő operációs rendszerébe.

Hirdetés

Habár az androidos eszközök nagy része még mindig az Android 10-et használja, a Google már gőzerővel dolgozik a várhatóan ősszel érkező Android 13-on, melynek újdonságaival kapcsolatban rendszeresek a kisebb-nagyobb szivárgások.

Nemrég viszont megjelent a fejlesztőknek szóló Android 13 Developer Preview 1-es verzió, amely hivatalos bepillantást enged az operációs rendszer következő generációjába. A korai teszt csak Pixel-készülékeken érhető el, viszont a Google egy külön blogposztot is szentelt a nagyobb újdonságoknak.

Hirdetés

Ezek nagy része elsősorban a fejlesztők számára érdekes, kettőt viszont a mezei felhasználók is értékelni fognak. Az egyik az új fotóválasztó felület (Photo Picker), amely akkor látható, mikor egy alkalmazáson keresztül férünk hozzá a képeinkhez. Többen megjegyezték, hogy ez kísértetiesen hasonlít az iOS-en használt megoldáshoz, de mi nem ítélkezünk, mindenki döntse el maga:

Okosabbá válnak a kétezres évek mobilos témáit idéző dinamikus témák is. Ez a megoldás már az Android 12-ben is jelen van, ám ott csak a Google saját alkalmazásainak ikonját igazítja az éppen használt stílushoz, az Android 13-ban viszont már külsős appokkal is működni fog a trükk, így kell elképzelni:

Az Android 12-höz hasonlóan a Google ezúttal is megosztotta az Android 13 fejlesztési fázisának tervezett menetrendjét. Eszerint március közepétől érdemes számítani az első béta-kiadás megjelenésére, júniustól pedig egészen az őszi rajtig stabilitási frissítések várhatók.

A fejlesztőknek szóló Android Developer Preview jelenleg Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5a 5G, Pixel 5, Pixel 4a (5G), Pixel 4a, Pixel 4 XL és Pixel 4 mobilokon támogatott, a normál felhasználóknak szóló tesztprogram pedig a béta verziókkal fogja kezdetét venni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.