Hirdetés

Itt az Apple arcfelismerőjének a kínai ellenfele



|

A Vivo TOF 3D Sensing Technology akár 3 méterről is összerakja a 3D-s térképet.

Hirdetés

Manapság a legtöbb csúcstelefon már támogatja az arcfelismerést, azonban ehhez csak a normál előlapi kamerát használja, vagyis a megoldás nem túl biztonságos, nem működik a sötétben, könnyen átverhető. Annál persze kényelmesebb, mint mindig beütni egy PIN-t. 

Hirdetés

Az Apple a Face ID rendszerrel száműzné az ujjlenyomat-olvasót, az androidos mezőnyben azonban még mindig nincs igazi, valódi ellenfele a Face ID-nak. A Vivo azonban most bemutatta a maga megoldását. 

A Vivo TOF 3D Sensing Technology akár 3 méterről is összerakja a 3D-s térképet. A rendszer 300 000 szenzorpont használatával gyűjti be a mélységinformációkat, vagyis tízszer annyit használ, mint a Face ID. A Vivo megoldása ugyanakkor egyszerűbb és kisebb. 

A technológia a gesztuskövetésre is alkalmas, vagyis figyeli az arckifejezéseket és -mozgásokat. A Vivo nem árulta el, hogy mely készülékekbe kerül bele ez a technológia, de azt hozzátette, hogy nem koncepcióról beszélünk. 

A kínai gyártó gyakran elsőként vezet be új technológiákat: első volt a piacon a kiugró kamerával, a dupla előlapi kamerával és a képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.