Hirdetés

Itt az okosszövet, ami felismeri a ráhelyezett ételeket



|

Az okosszövetből olyan okosterítő lehet, ami érzékeli a rá helyezett fülhallgatókat vagy felismeri az ételeket.

Hirdetés

Egyre nagyobb divat az okos/robot/intelligens szövet és annak fejlesztése. A Microsoft és több egyetem kutatói most például előálltak a Capacitivo nevű változattal, ami képes érzékelni a ráhelyezett ételeket, italokat és egyéb objektumokat.

A kapacitív elektródahálózat és a gépi tanulás segítségével a tárgyak anyagát és formáját is meg tudja tippelni az "okosterítő". Sőt, még recepteket is tud javasolni az asztalra helyezett hozzávalók alapján.

Hirdetés

A tudósok azt remélik, hogy az okosterítő képes lesz szólni, ha rajta felejtjük a fülhallgatónkat vagy emlékeztet, hogy ott a sok mosatlan tányér még az asztalon. 

Csodákra persze nem képes a rendszer, és korlátai is bőven akadnak: nem ismeri fel a fém tárgyakat, a könyveket és a szögletes szélű tárgyakat sem. Egyes italok felismerése sem megoldott. És az sem várható, hogy egy ilyen terítő felbukkanjon holnap az IKEA-ban. De a technológia fejlesztésén azért tovább dolgoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.