Hirdetés

Könnyen elhajlik az iPad Pro



|

Véletlenül sem szabad a kanapén hagyni vagy egy hátizsákba téve nekidőlni: könnyedén elhajlik az Apple méregdrága táblagépe.

Hirdetés

A szakértők szerint az új iPad Pro a legjobb táblagép a világon, de továbbra sem alkalmas egy laptop kiváltására. Annak ugyanakkor senki sem örül, hogy a remek tablet egy kisebb vagyonba kerül, mérettől függően 309 990 és 379 990 forint az indulóár a nem éppen javasolt mini tárhelyű modelleknél (ehhez jönnek pluszba a kiegészítők, mint az új Apple Pencil). 6 GB RAM csak a legdrágább modellekbe jutott, az esetleges javítás ára pedig horrorszinten mozog. Előfordulhatnak azonban olyan helyzetek, amelyek után még az Apple szervize is képtelen lesz megmenteni a pórul járt iPad Prót. 

Hirdetés

Zack Nelson a YouTube-csatornáján nemrég kezelésbe vette a fém házas iPad Prót, a felfedezései pedig újabb botrányhoz vezettek. A táblagép képernyője és háza a papírvékonysággal vetekszik, ez némi tervezési aprósággal párosítva pedig nagyon könnyedén összetörhető táblagépet eredményez. 

Maga az Apple Pencil nagyon könnyedén kettétörhető, illetve kritikát kapott többek között a kamera védőüvege is. Az Apple ezt szokás szerint zafírnak hirdeti, de csak üvegkeménységgel rendelkezik. Maga az iPad Pro pedig nagyon egyszerűen és kis erőkifejtéssel elhajlítható, a vékony ház és kijelző mellett ezt segíti a bal oldal közepére helyezett lyuk a mikrofonnak, illetve jobb oldalon az Apple Pencil mágneses töltőhelye is. 

Mi a megoldás? Alapvetően az, hogy senki ne hajlítgassa a tabletet és az érintőtollat. Sajnos azonban bukkantak már fel olyan jelentések, amelyek alapján a hátizsákban hordott iPad Pro is elhajlott. Éppen ezért nagyon fontos kemény tokban hordani a tabletet, és véletlenül sem nekidőlni a hátizsáknak, amiben benne van. Kanapén hagyni is végzetes hiba, mert ha valaki véletlenül ráül, javíthatatlan romhalmazzá változik az eszköz. Egyes jelentések szerint vannak olyanok, akik a gyári doboz kibontása után már eleve meghajlott formában vették kézbe a vadi új iPad Pro táblagépüket. 

Fontos megjegyezni, hogy más táblagépek is elhajlíthatóak, még ha nem is ennyire könnyedén. A tabletek sokkal sérülékenyebbek, mint az okostelefonok, ezért is jó ötlet keményebb tokot használni az új iPad Próhoz (a Smart Keyboard Folio erre a célra kevés). A botrány feltételezhetően azért robbant ki, mert az új iPad Pro méregdrága, az Apple folyamatosan árakat emel, és eleve imádják a trollok kritizálni, akik szerint az Apple leverte a Samsungot, és elsőként dobott piacra összehajtható tabletet. 

Érdemes tehát fokozottan vigyázni az iPad Pro táblagépekre, és mindezek fényében ezt a váratlan trükköt sem túl jó ötlet gyakran próbálgatni

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.