Hirdetés

Itt egy app, amivel bárhol elakaszthatjuk a Szuezi-csatornában ragadt hajót



|

Ha úgy gondolod, máshol jobban mutatna az Ever Given, bepróbálhatod helyekre egy webes alkalmazással!

Hirdetés

Március 23-án a gigantikus Ever Given teherhajó erős széllökések (és feltehetően emberi vagy technikai hiba) következtében letért pályájáról, és eltorlaszolta az egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalat, a Szuezi-csatornát. Úgy tűnik, lassan sikerül kiszabadítani, és újraindulhat a forgalom, de ennyi idő épp elég volt arra, hogy az internet elszórakozzon az egyébként annyira nem mókás helyzettel: Garrett Dash Nelson térképész összedobott egy egyszerű webes alkalmazást, amivel bárhol elhelyezhetjük az Ever Givent a térképen. 

Hirdetés

Az Ever Given Ever Ywhere nevet viselő app rettentő egyszerű: adott a világ teljes térképe, valamint egy szabadon méretezhető, mozgatható és forgatható, de méretarányosan is megjeleníthető hajó, mi pedig oda rakjuk, ahova akarjuk: blokkolhatjuk vele a Dunát, rátehetjük a Balatonra, letakarhatjuk vele a Parlamentet, vagy akár az egész bolygót. Körülbelül öt percig el lehet vele lenni, ez még nem öli meg a hatékonyságot.

Az alábbi képen például a Parlament előtt blokkol tényleges méretében:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.