Hirdetés

Itt egy automata, ami koronavírust kimutató teszteket ad



|

Nem csak üdítő és édesség lehet egy automatában. Amerikában olyan is van, ami koronavírust kimutató teszteket ad ki.

Hirdetés

Messziről minden automata olyan, mintha édességet vagy kólát adna ki. Amerikában, egy San Diegóban található egyetemen azonban már olyan is van, amiben valami egészen más található: koronavírus kimutatására alkalmas tesztek. Ezek ráadásul ingyenesek. 

Az ötlet azért született, hogy Amerikában felpörgessék a tesztelést, és így hatékonyabban akadályozzák a koronavírus terjedését.

Hirdetés

A Kaliforniai Egyetemen a dolgozók és a diákok is tesztelhetik magukat, ráadásul a kampuszon összesen már 11 ilyen, teszteket tartalmazó automatát telepítettek. 

Az egyetem tájékoztatója szerint a mintákat 72 órán belül, dobozban kell visszajuttatni az automaták mellé. A teszteket heti szinten kell ismételni, az eredményeket két napon belül teszik elérhetővé. Ősszel az egyetem szerint a proaktív hozzáállás sikeresen korlátozta a vírus terjedését, a kampuszon belül az átlag alatt maradt az új fertőzöttek száma. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.