Hirdetés

Itt egy automata LEGO-válogató, amiről mindig is álmodtunk



|

Külön értékelendő, hogy maga a szerkezet is - többnyire - LEGO-ból áll.

Hirdetés

Megvan a varázsa annak, amikor különböző szempontok alapján igyekszünk szelektálni a LEGO-kat, de sokkal szórakoztatóbb építeni belőlük ahelyett, hogy órákon át keresgélnénk a kreativitásunk maximális kiéléséhez szükséges elemeket. Egy 25 éves fiatal, Daniel West is hasonlóan gondolta, ezért három év alatt megépítette az Universal Lego Sorter nevű szerkezetet, ami több mint 10 ezer LEGO kockából áll, és mélytanulással, egy mesterséges intelligencia segítségével válogatja szét a kockákat 18 rekeszbe.

Hirdetés

Az eszköz érdekessége, hogy 3D-s modellek alapján dolgozik, így nem kell látnia magukat az elemeket, mielőtt munkába állhatna, több ezer különböző alkatrészt képes felismerni. A válogatásban egy Raspberry Pi Camera Module V2 segít, a feldolgozást pedig egy Raspberry Pi 3 Model B+ végzi, ami, tekintve, hogy önmagában nem elég erős, egy RTX 2060-nal szerelt laptopnak küldi tovább a képet, viszont az alkotó úgy véli, ez még sok is, és egy Jetson Nano segítségével alighanem kiváltható volna.

Nem csak West alkotását, de másokét is megnézhetjük az alábbi videóban, hogy lássuk, hova jutott az automatizált LEGO-válogatás tudománya. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.