Hirdetés

Itt egy cég, ami egy lépéssel mindig az Apple előtt jár



|

Az Apple azt hitte, hogy kibabrált a hackerekkel és a hatóságokkal, de a Grayshift állítólag már meg is kerülte az Apple USB-s korlátozását.

Hirdetés

Az Apple nemrég döntött úgy, hogy változtat az iOS-en, amely innentől kezdve letiltja a zárolt iPhone-ok USB-s kapcsolatát (vagyis a Lightning portot), ha a készülék a legutóbbi egy órában nem volt feloldva. Ezzel a feltörésre szakosodott cégeket és hackereket akarta korlátozni, és így megvédeni a felhasználók személyes adatait. A törésre szakosodott cégek ugyanis a jelkód-megadási próbálkozások mennyiségi korlátozását ilyen kapcsolaton keresztül kerülték meg eddig. 

Hirdetés

Mielőtt az Apple ünnepelhetett volna, a Grayshift (amelytől a törésre fejlesztett GrayKey eszköz származik) elárulta, hogy már meg is kerülte az Apple USB-s korlátozását. Ha ez igaz, akkor az almás cégen belül fokozódik a nyomás, új válaszra és új stratégiára van szükség, ha meg akarják gátolni a készülékek feltörését. 

A Motherboard hozzájutott egy levélhez, amelyben egy törvényszéki szakértő azt állítja: a Grayshift már az iOS 12 bétájában megkerülte az USB-s korlátozást. A cég azt is leszögezte, hogy megvannak az erőforrásai és képességei ahhoz, hogy a jövőben is egy lépéssel az Apple előtt maradjon. 

A Cellebrite már nem sugárzott ekkora magabiztosságot: az izraeli cég egyik alelnöke a Twitteren arról beszélt, hogy az csak a kezdet, amikor 12 leveléből 10 tárgymezőjében az "USB Restricted Mode" áll. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.