Hirdetés

Itt egy csillagkapu, amit egy Raspberry Pi hajt



|

Valaki összerakott egy mini csillagkaput dekorcélokra: hang és világítás is van, az egészet egy Raspberry Pi vezérli.

Hirdetés

A Csillagkapu és annak testvérsorozatai a legjobb sci-fi-sorozatok közé tartoznak, és rajongók tömegei várják, hogy végre legyen valami folytatás. Amíg ez megérkezik, addig pedig akadnak olyan érdekességet, mint ez a mini csillagkapu, dekorációs célokra. Kristian Tysse rakta össze, hang és világítás is van, a 3D-nyomtatott csillagkapuhoz pedig tárcsázó és térkép is készült. 

A tárcsázót egy talpba rejtett Raspberry Pi lapka PC-hez kapcsolta, ez ellenőrzi a tárcsázott címeket egy adatbázisban, amit egyébként a filmben is használtak. Ha a cím stimmel, megnyílik a "féregjárat". 

Hirdetés

Kristian Tysse egy külön weboldalt is összerakott, amin mindent részletesen elmagyaráz azok számára, akik némi 3D-nyomtatással és vezetékeléssel megépítenék a saját csillagkapujukat otthonra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.