Hirdetés

Itt egy újabb ötletes megoldás a szenzorsáv kiiktatására



|

Elcsúsztatható kijelző alá rejti az előlapi kamerát a Doogee Mix 4 prototípusa.

Hirdetés

Manapság mindenki keret nélküli kijelzőt akar, azonban bizonyos alkatrészektől nem lehet csak úgy megszabadulni. Az iPhone X után a legtöbb gyártó úgy gondolja, hogy a legjobb megoldás a képernyőbe belógó szenzorsáv, amely újszerű élményt és az eddiginél több kijelzőt ad az előlapon. Nem minden rajongó ért ezzel egyet, ezért bizonyos gyártók keresik az alternatívákat (egyesek, mint a Samsung és a Google pedig egyelőre kitartanak a normál, de vékonyított alsó és felső keretek mellett). 

Hirdetés

Miközben a Vivo a házból előugró szelfikamerával kísérletezik, addig a kínai Doogee olyan kijelzőt csinált, amely elcsúsztatható: alatta van az előlapi kamera, a hangszóró és az egyéb alkatrészek. Ez a modell egyelőre csak prototípus, azonban Mrwhosetheboss csatornáján már megtekinthető egy videón. 

A készülék 5,99 hüvelykes AMOLED-kijelzője tényleg keret nélkülinek számít, az alkatrészeket a készülék hátuljában helyezték el. A képernyő lefelé csúsztatásával kerül elő a kamera és a hangszóró. Valószínűleg idővel szoftveres trükköket is tanulna a készülék, konkrétumok még nincsenek. Az ujjlenyomat-olvasó elvileg a kijelzőbe kerülne. 

A 11 milliméteres vastagságával manapság elég vaskosnak számít a Doogee Mix 4, de azért zsebben még könnyen hordható. A múltban az elcsúsztatható kijelző a billentyűzetet rejtette el, a Doogee megközelítése most újdonságnak számít. 

A YouTuber szerint a Doogee Mix 4 az év végén jelenhet majd meg, Snapdragon chippel és 300 dollár körüli árazással. A Doogee általában az olcsó modellekre koncentrál, de 2015-ben elsőként dobott piacra olyan mobilt, amiben 4 GB RAM és 2560 x 1440-es kijelző volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.