Hirdetés

Itt van minden, amit a Google a Pixel 5 eseményen bejelentett



|

A Pixel 5 és a Pixel 4a 5G mellett frissített Chromecast eszközt és új Nest Audio okoshangszórót is villantott a Google.

Hirdetés

A sok szivárgás után nem maradt sok meglepetés a Google tegnap esti nagy rendezvényére, amelyet fél órás stream keretében lehetett megtekinteni. Megérkezett az új Pixel 5 és Pixel 4a 5G, a 2020-as Chromecast, valamint a Nest Audio.

Igazából mindről tudtunk előre, de ettől még érdekesek az új termékek, így meg is nézzük, hogy melyikről mit árult el a Google a bemutatóján. Az új Pixel mobilokkal egyébként nemrég már részletesen is foglalkoztunk, ezekről a linkre kattintva olvashattok bővebben, de lássuk most a teljes portfóliót!

Hirdetés

Pixel 5

Miközben sorra jönnek az elemzések, hogy az ultraprémium mobilok eladásai kisebb mértékben csökkennek a teljes mobilpiac veszteségeihez képest, a fogyasztók már nem igazán lelkesednek az 1000-1400 eurós megoldásokért, a tömegek a jóval kedvezőbb árú termékek iránt érdeklődnek.

Mindössze 629 eurós árával és fantasztikus kameráival épp ezért telitalálat a Google Pixel 5, amely bár megalkudott teljesítményben a Snapdragon 765G formájában, de a Pixelek sosem a teljesítményről szóltak, a dedikált chipek külön intézik a fotók feldolgozását, a Snapdragon 765G pedig már bizonyította, hogy kellően erős mindenhez. Soli radarmodul már nincs, az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátlapra került, ami bár nem trendi, de sokak jobban szeretik, és gyorsabb is, mint a kijelzőbe ágyazott. 

A 6 hüvelykes, 2340 x 1080-as kijelző 90 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, alatta 4080 mAh-s akkumulátor kapott helyet, 18 wattos gyorstöltést támogatva. Az üzemidő a chip és a nagyobb akkukapacitás miatt sokat nőhet az előző szériához képest. Zoomkamera ezúttal nincs, a 12,2 megapixeles fő kamera és a Google csodás algoritmusai gondoskodnak majd a nagyításról, valamint az utóbbi évek legnagyobb átalakítást végezték a HDR+ algoritmuson is, és már éjszaka is lehet remek portrékat fotózni. Egyébként a 16 megapixeles ultraszéles kamera mellett új videós funkciók is vannak a látványos felvételekhez. Az újrahasznosított alumínium házba csomagolt, IP68-as vízvédelemmel rendelkező készülékbe 128 GB tárhely és vezeték nélküli töltés is került, így ennyi pénzért igen jó csomagot várhatunk.

Pixel 4a 5G

A csúcsmodellből nincs XL-es verzió, a Pixel 4a 5G-ből viszont van. Az 500 eurós készülék sok dolgot kölcsönvett a Pixel 5-től, de nincs benne 90 Hz-es kijelző, vezeték nélküli töltés, nem vízálló, a háza pedig műanyag, kisebb az akkumulátor, kevesebb a RAM. Van rajta viszont jackcsatlakozó, a kijelzője pedig 6,2 hüvelykes. 

Chromecast

Az új Chromecast már távirányítóval is rendelkezik, frissült a dizájn, amit a Chromecast Ultra és a Nest Mini termékekre építettek. Az új processzor 4K@60fps HDR-tartalmakat is le tud játszani, támogatott a Dolby Vision és a térhangzás. A távirányítónak mikrofonja is van az Asszisztens könnyebb eléréséhez, de azért van fizikai gomb a vissza, home, némítás, bekapcsolás és bevitel funkciókhoz, valamint hangerőgomb és külön indító a YouTube-hoz, Netflixhez. Az új, 50 dolláros Chromecast Google TV-t futtat, ami az Android TV-re épül, új felülettel, így bármilyen tévé könnyen és jó áron okosítható.

Nest Audio

Befutott a Google új okoshangszórója is, a Nest Audio is. A mini kiadáshoz hasonlóan ezt is szövetbe burkolták, belül 19 mm-es tweeter és 75 mm-es mid-woofer hangszórók találhatóak. Így a Nest Audio 75 százalékkal hangosabb, mint a Google Home, a basszus pedig 50 százalékkal erősebb. Az Asszisztenshez való beszédkor LED-lámpák kapcsolnak be, hátul akad némítógomb is természetesen. A Media EQ funkció igazodik az éppen hallgatott tartalomhoz, és a többszobás audio is támogatott. Egy pár Nest Audióból pedig sztereó szett lesz, a 100 dolláros ár mellett ez egész jól kombinálható megoldásnak tűnik.

Nektek hogy tetszik a felhozatal?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.