Hirdetés

Itt vannak a bútorrá alakuló moduláris robotok



|

A Roombotok olyan moduláris robotok, amelyek képesek bútort mozgatni és átalakítani, de maguk is azzá válhatnak.

Hirdetés

A Roombotok olyan kicsi moduláris robotok, amelyeket a Swiss Federal Institute of Technology Lausanne fejlesztett ki. Egyelőre koncepciós szakaszban jár a fejlesztés, de a kiadott videók megmutatták, hogy mennyire sokoldalú lehetőségek vannak a technológiában. A Roombotok ugyanis képesek például bútort mozgatni, kiegészíteni vagy maguk is azzá tudnak alakulni, mondjuk egy székké. De ha kell, tollat vesznek fel a földről vagy kinyitnak egy italt. 

Hirdetés

A meglévő bútorokhoz kapcsolódva például kerekekként funkcionálhatnak egy szék vagy asztal aljánál, vagy éppen karként tapadhatnak az asztalra, ami tárgyakat vesz fel a földről. 

A szakemberek szerint a moduláris robotbútor azoknak lehet hasznos, akik kis helyen élnek, esetleg mozgásukban korlátozottak. Bár az MIT is fejleszt hasonló moduláris robotokat, a valóság azonban az, hogy valószínűleg évtizedekre vagyunk még attól, hogy az ilyesmi ellepje az otthonokat, és ebben a kutatók is egyetértenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.