Hirdetés

Itt vannak az első 240W-os USB-C kábelek



|

Egy kis gyártó hozta el az eddigi legnagyobb teljesítményt.

Hirdetés

Az USB-technológiáért felelős USB Implementers Forum tavaly májusban jelentette be az USB 2.1-es szabvány revízióját, melynek egyik legnagyobb újdonsága a korábbi, 100W-os határt több mint kétszeresen meghaladó 240W-os töltési lehetőség.

Egy évvel később pedig arról adhatunk hírt, hogy felbukkantak az első kábelek, amelyek ki is használják a megnövelt teljesítményt.

Hirdetés

Az új kábeleket egy kis holland gyártónak, a Club 3D-nek köszönhetjük, akik három specifikációval kínálják a 240W-os (48V/5A) szabványt. A CAC-1573-as kiadás legfeljebb 480 Mbps (USB 2.0) adatátvitelt garantál, a CAC-1575 20 Gbps-os adatátvitelre alkalmas 4K/60 Hz videókkal (USB4 Gen 2x2), míg a csúcsot képviselő CAC-1576-nál 40 Gbps és 8K/60Hz-es videók (USB4 Gen 3x2 Type-C) jelentik a plafont.

A kábelek részletes technikai leírása ezen, ezen és ezen az oldalon böngészhető, az első két opcióval 2 méternyi távolságot, a harmadikkal viszont csak 1 métert hidalhatunk át. A csavar a dologban, hogy a Club 3D nem árulja közvetlenül az új kábeleket, a webshopokban pedig cikkünk írásakor még nem sikerült készleten találni belőlük.

A 240W-os töltés elsőre nagyon soknak tűnhet, hiszen az átlagos telefontöltők jellemzően 18-25W körüli teljesítménnyel operálnak, a komolyabb eszközöknél, például a laptopoknál viszont már jól jöhet az extra kakaó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.