Hirdetés

Itt vannak az új iPhone SE első benchmark pontszámai, a memória mennyisége is kiderült



|

Így muzsikál az Apple legújabb jóárasított mobilja.

Hirdetés

Az Apple keddi bemutatóján végre lerántották a leplet az iPhone SE harmadik generációjáról, ami a várakozásoknak megfelelve csak a legújabb, A15 Bionic chippel aktualizálta a 2020-as elődjét. Maradt tehát az iPhone 6-tól örökölt forma, valamivel jobb teljesítménnyel és az ígéretek szerint 2 órával izmosabb üzemidővel.

Habár a készülék szállítása csak március 18-tól kezdődik, a Geekbenchen már felbukkantak az új készülék első pontszámai, melyekkel a memória mennyiségére is fény derült (az Apple sosem árulja el ezt).

Hirdetés

A március 10-én feltöltött mérés alapján az iPhone 14,6 kódnevű SE 1695 pontot szerzett a Geekbench 5 egymagos erőpróbáján, míg a többmagos fronton 4021 pontot ért el. Ezzel nem meglepő módon az ugyanezt a chipet használó iPhone 13 értékeit hozza, ám az SE-ért 140 ezer forinttal kevesebbet (194 990 forintot) kell fizetni.

A Geekbench adatlap tanúsága szerint az új iPhone SE-ben a memória mennyisége is megegyezik az iPhone 13-éval: 4GB RAM-ot kaptunk, vagyis 1 GB-tal többet, mint az előző SE esetében.

Összességében tehát erős kis méregzsáknak ígérkezik a 4,7 hüvelykes mobil, nagy kérdés viszont, hogy mit mutat majd a jobbnak ígért üzemidő terén, hiszen ez komoly gyengéje volt az előző SE-nek. Az Apple állítása szerint az A15-ös chip takarékosabb az elődöt hajtó A13-nál, az új SoC viszont már 5G-t is kínál, ami jóval komolyabban megterheli az aksit a 4G-s kapcsolatnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.